Τοπικά

Νέες κινητοποιήσεις οργανώνουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας

Μήνυμα στους συνταξιούχους και σε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις στις 17  Μαΐου  ενάντια στα μέτρα που επιφέρει η συμφωνία,  έστειλαν σήμερα οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων που παραχώρησαν συνέντευξη τύπου σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Όπως ανέφεραν οι συνταξιούχοι κάθε φορά που γίνεται αξιολόγηση κόβονται συντάξεις και έχουν φτάσει να ζουν με ψίχουλα.  Παράλληλα σημείωσαν πως η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι μόνο οι συντάξεις αλλά και τα επιδόματα,  ενώ λόγω της προσωπικής διαφοράς,  θα γίνουν μειώσεις από 10 ως 350 ευρώ στις συντάξεις. “Όλοι μαζί πρέπει να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας.  Αν όλα αυτά που λέμε δεν τους συγκινούν, τότε είναι άξιοι της μοίρας τους” ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κώστας Γερογιάννης,  γραμματέας του συλλόγου συνταξιούχων ΤΕΒΕ-ΤΣΑ ανέφερε πως οι συνταξιούχοι είναι αγανακτισμένοι για τα καινούργια μέτρα και κάλεσε τον κόσμο να βγει στους δρόμους. Από τον σύλλογο συνταξιούχων τσιμέντου ο κ. Θανάσης Μούτος σημείωσε πως μόνο με απεργία διαρκείας θα λυθεί το πρόβλημα και πρόσθεσε πως το μεγαλύτερο “έγκλημα” είναι πως δεν μπόρεσαν να γκρεμιστούν οι κυβερνήσεις που επέβαλαν τα μέτρα.  Από πλευράς του ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας Γιώργος Ρούσσας χαρακτήρισε σαρωτικά τα πρόσθετα μέτρα σημειώνοντας πως από το 2019 θα γίνουν περικοπές λόγω προσωπικής διαφοράς και αν δεν επιτευχθεί το πλεόνασμα θα γίνουν περικοπές και στις επικουρικές συντάξεις.

Ανέφερε επίσης πως στις  26  Μαΐου, στις 11  το πρωί,  θα γίνει πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Βόλου ενώ προγραμματίζεται και η συμμετοχή τους σε διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη στις 13  Ιουνίου.

Παράλληλα οι συνταξιούχοι θα συμμετέχουν σε απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή στις 10  το πρωί στη συμβολή των οδών Ερμού με Ιωλκού ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το