Τοπικά

Νέες επενδύσεις ιατρικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο-Αποκτά σύγχρονο γαστρεντερολογικό τμήμα 

IMG_0038

Υπερσύγχρονο εξοπλισμό για την γαστρεντερολογική κλινική προμηθεύτηκε το Αχιλλοπούλειο και πλέον οι ασθενείς δεν θα απαιτείται να μεταβαίνουν στο Νοσοκομείο της Λάρισας ή σε ιδιωτικά ιατρεία. Παράλληλα σύντομα τοποθετείται στο Αχιλλοπούλειο και μόνιμος γαστρεντερολόγος.

Όπως ανέφερε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Κ. Καραμπάτσας, παρουσία του υποδιοικητή αλλά και του διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών και στελεχών του Νοσοκομείου, η προμήθεια του εξοπλισμού έγινε με ίδιους πόρους . “Την εποχή που προγραμματίζαμε τα έργα που θα εντάσσονταν στο ΕΣΠΑ δεν είχαμε προτάσεις από την Γαστρεντερολογική Κλινική για εξοπλισμό καθώς τότε δεν υπήρχε γαστρεντερολόγος. Τώρα απασχολείται ένας επικουρικός γιατρός, ενώ πλέον θα έχουμε μόνιμο γιατρό και οι ασθενείς δεν θα χρειάζεται να πηγαίνουν στη Λάρισα ή σε ιδιωτικά ιατρεία”. Ο εξοπλισμός που έφθασε χθες περιλαμβάνει ένα πλήρες σύστημα ενδοσκόπησης υψηλής ευκρίνειας και υψηλής διαγνωστικής ικανότητας που αποτελείται από γαστροσκόπιο, κολονοσκόπιο, πηγή ψυχρού φωτισμού και μονάδα επεξεργασίας με οθόνη.

Τέλος Μαρτίου θα λειτουργήσει ο νέος αξονικός

Επιπλέον σημειώνεται ότι ο νέος αξονικός τομογράφος θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει στο τέλος Μαρτίου. Αυτή την περίοδο οι ασθενείς μεταφέρονται σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα και οι άποροι στο Νοσοκομείο της Λάρισας, με αποτέλεσμα να απασχολούνται όλα τα αυτοκίνητα του ΕΚΑΒ. “Η εγκατάσταση του νέου αξονικού προχωρά με γοργούς ρυθμούς και έχουμε πολύ καλή συνεργασία και προγραμματισμό με το ΕΚΑΒ για να μπορούν και εκείνοι να καλύπτουν τα έκτακτα περιστατικά” επισήμανε ο κ. Καραμπάτσας.

Σταδιακά έρχεται και ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για τα Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο.

Επιπλέον εκτιμάται ότι πολύ σύντομα θα τοποθετηθούν και οι 17 γιατροί που κρίθηκαν πρόσφατα, μεταξύ των οποίων ο γαστρεντερολόγος και τρεις παιδίατροι, καθώς όπως αναφέρθηκε ήδη οι 13 απασχολούνται στο ΕΣΥ και δεν υπάρχει δημοσιονομική επιβάρυνση για το κράτος.

Έργα για ένταξη στο ΕΣΠΑ

Στόχος της διοίκησης είναι στο νέο ΕΣΠΑ να εντάξει ένα ψηφιακό χειρουργείο, ένα αιμοδυναμικό εργαστήριο και μαγνητικό τομογράφο. Επιπλέον σε συνάντηση που είχε χθες η διοίκηση του Νοσοκομείου με το ΤΕΕ ζητήθηκε η συνδρομή στις κατευθυντήριες γραμμές που πρέπει να ακολουθήσει το Νοσοκομείο για την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ 2014-2020. Στόχος είναι η ένταξη- εκτός των έργων που αφορούν ιατρικές υποδομές- και δύο ενεργειακών έργων. Το πρώτο αφορά την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών στη στέγη του κτηρίου και το δεύτερο την αυτόνομη μονάδα παραγωγής οξυγόνου.

Πρόκειται όπως εξήγησε ο κ. Καραμπάτσας, για την εγκατάσταση μονάδας συμπαραγωγής ηλεκτρισμού θερμότητας και ψύκτη απορρόφησης που σημαίνει εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας σε ποσοστό τουλάχιστον 20% και μείωση του ενεργειακού κόστους του Νοσοκομείου κατά 80.000 ευρώ ετησίως. Το δεύτερο είναι η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με φωτοβολταϊκά στην ταράτσα της παλιάς πτέρυγας. 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το