Τοπικά

Νέες δράσεις στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και των τεχνών από τη “Μαγνήτων Κιβωτό”

Μετά την ανακοίνωση των νέων οδηγιών για την πανδημία του covid-19 και την σταδιακή προσαρμογή στην κανονικότητα υπό προϋποθέσεις, ο φορέας Πολιτισμού της Μητρόπολης Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», σχεδιάζει τις δράσεις και εκδηλώσεις που θα υλοποιήσει στο χώρο του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και των τεχνών. Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, στόχος είναι η συνέχιση των «θεσμών» που εγκαθιδρύθηκαν τα τελευταία επτά χρόνια και που την προηγούμενη χρονιά ματαιώθηκαν.

Ο νέος σχεδιασμός περιλαμβάνει υλοποίηση δράσεων και εκδηλώσεων με την συμμετοχή στους επετειακούς εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, στοχεύοντας επιπρόσθετα στην ενίσχυση των συνεργασιών με τοπικούς καλλιτέχνες και φορείς οι οποίοι έχουν πληγεί σημαντικά λόγω της υγειονομικής κρίσης. Επίσης οι νέες δραστηριότητες που σχεδιάζονται στοχεύουν στην ενίσχυση των δημιουργικών συνεργειών με τους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής μας.
Το 2020, παρά την πανδημία, πραγματοποιήθηκαν αρκετές εκδηλώσεις, τις οποίες παρακολούθησε σημαντικός αριθμός «ψηφιακών θεατών», ενώ συνεχίστηκαν τα εξ αποστάσεως μαθήματα της Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας, η οποία μετατρέπεται σε «Κέντρο Δια Βίου Μάθησης».

Το σχέδιο δράσεων και εκδηλώσεων, έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται, με τις πρώτες μελέτες να βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως για παράδειγμα για «Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου», το οποίο πραγματοποιείται με την αποκλειστική χορηγία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, την τρισδιάστατη μοντελοποίηση των πέτρινων γεφυριών του Πηλίου με Laser Scanner και Drone, το Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο, «Ο Ρήγας και ο Νεοελληνικός Διαφωτισμός στη Θεσσαλία», την οργάνωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους, σε όλα τα Σχολεία της Θεσσαλίας, των «Αυγουστιάτικων Παρακλήσεων» και της «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2021», τη σύσταση του ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ «ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ο ΝΕΟΣ», την ολοκλήρωση τριών νεοεκδοθέντων βιβλίων και τέλος με την ένταξη δράσεων και εκδηλώσεών μας που απέσπασαν την αιγίδα και το σήμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το