Τοπικά

Νέες δωρεές Χ. Τσιμά στο Νοσοκομείο Βόλου «Θ»

Την επέκταση της Μονάδας Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου θα χρηματοδοτήσει ο ευεργέτης συμπολίτης μας κ. Χαράλαμπος Τσιμάς κάνοντας ουσιαστικά ακόμη μια δωρεά στο Νοσοκομείο Βόλου. Παράλληλα στα σχέδιά του είναι να χρηματοδοτήσει την ανακατασκευή του παλιού κτιρίου που βρίσκεται δίπλα στο Νοσοκομείο για τη λειτουργία Ξενώνα Βραχείας Νοσηλείας.
Ο κ. Χαράλαμπος Τσιμάς μίλησε χθες για τις δύο αυτές σημαντικές δωρεές στην τηλεοπτική εκπομπή του κ. Σ. Πολύζου στο TRT.

 
Αναφορικά με την επέκταση της Μονάδας Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου η διοίκηση του «Αχιλλοπούλειου» έχει αποφασίσει να προβεί σε αυτή την ενέργεια, καθώς οι ανάγκες αυξάνονται και όλο και περισσότεροι ασθενείς προσέρχονται.
«Αυτή τη στιγμή η Μονάδα Χημειοθεραπείας διαθέτει πέντε θαλάμους για τη χημειοθεραπεία των ασθενών. Και επείγει η επέκταση με τη δημιουργία τουλάχιστον δύο νέων θαλάμων, καθώς και μιας αίθουσας για διαλέξεις των γιατρών» όπως τόνισε ο διοικητής κ. Ματθαίος Δραμητινός, ο οποίος υπογράμμισε πως μετά από συνάντηση μαζί του ο δωρητής κ. Τσιμάς εξέφρασε το ενδιαφέρον του να χρηματοδοτήσει αυτή την επέκταση, η οποία ουσιαστικά έχει ξεκινήσει.
Ο κ. Τσιμάς είναι δωρητής στη Μονάδα Χημειοθεραπείας δείχνοντας τη μεγάλη του ευαισθησία για αυτό το κομμάτι του Νοσοκομείου συμβάλλοντας στην ανακαίνισή της.
Επίσης ο κ. Τσιμάς σχεδιάζει να συμβάλλει οικονομικά στην ανακατασκευή και λειτουργία του Ξενώνα Βραχείας Νοσηλείας που αφορά συγγενείς ασθενών που προέρχονται από μέρη εκτός Βόλου και οι οποίοι αντί να πηγαίνουν στα ξενοδοχεία και να έχουν έξοδα, θα μπορούν να ξεκουράζονται και να διανυκτερεύουν εκεί.
Το κτίριο που θα ανακατασκευαστεί για να στεγάσει τον Ξενώνα Βραχείας Νοσηλείας βρίσκεται από την κάτω πλευρά του Νοσοκομείου και για το θέμα ήδη έχουν ενεργοποιηθεί οι «Φίλοι του Νοσοκομείου». Βέβαια θα πρέπει να γίνει μια ανταλλαγή κτιρίων με το υπουργείο Πολιτισμού και το θέμα φαίνεται πως έχει κωλύσει.
Ενδεικτικά όπως τόνισε ο κ. Δραμητινός, «για να γίνει η ανταλλαγή των κτιρίων, θα πρέπει να περάσει με νόμο από τη Βουλή και ουσιαστικά αυτό περιμένουμε».
Πάντως ο κ. Τσιμάς ενδιαφέρεται να διευρύνει την ανεκτίμητη προσφορά του προς το Νοσοκομείο και στο κομμάτι του Ξενώνα Βραχείας Νοσηλείας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το