Τοπικά

Νέες διαβεβαιώσεις του Υπ. Δικαιοσύνης για το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου – Διαψεύδει τον Λ. Γαϊτάνη

Την αντίδραση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σαρλή προκάλεσαν πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, που καταλόγισε έλλειψη πολιτικής βούλησης στην ηγεσία του Υπουργείου και έκανε λόγο για εμπαιγμό της τοπικής κοινωνίας, όσον αφορά το στεγαστικό πρόβλημα του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου.

Με δήλωσή του ο κ. Σαρλής απορρίπτει τις αιτιάσεις του Λάζαρου Γαϊτάνη επισημαίνοντας ότι πρόκειται για κατηγορίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αφού έχει ήδη ανατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία η εξεύρεση οικοπέδου κατάλληλου για ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στο Βόλο.

Όπως, ειδικότερα, τονίζει ο κ. Σαρλής:

Η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απορρίπτει με κάθε ένταση τις αιτιάσεις του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου σχετικά με τη δήθεν έλλειψη πολιτικής βούλησης για την στέγαση των δικαστικών υπηρεσιών της πόλης σε νέο κτίριο που θα ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες λειτουργίας τους. Ιδίως, η προσωπική του εκτίμηση περί εμπαιγμού της τοπικής κοινωνίας από την πλευρά του Υπουργείου δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί και κρίνεται ως αναντίστοιχη προς τις ενέργειες του Υπουργείου.

Ενδεχομένως δε, οφείλεται σε ελλιπή ενημέρωση κατά το χρόνο των δηλώσεών του, αφού το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε ήδη αναθέσει στην αρμόδια σχετικά υπηρεσία, στην «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», που υπάγεται στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, την εξεύρεση οικοπέδου κατάλληλου για ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στο Βόλο, έχοντας παράλληλα καταστήσει σαφές στους αρμόδιους ότι η ενεργοποίηση των διαδικασιών αναζήτησης κατάλληλου δημόσιου ή δημοτικού οικοπέδου επί του οποίου θα ανεγερθεί το νέο δικαστικό μέγαρο συνιστά ζήτημα πρώτης προτεραιότητας. Συνεπώς, θα αναμενόταν ότι το ενδιαφέρον του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου θα επικεντρωνόταν στο εξής στην ταχεία και βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση αυτής της εξέλιξης και όχι σε κατηγορίες και υπερβολικές διατυπώσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το