Τοπικά

Νέες διαμαρτυρίες από περιοίκους της οδού Εθν. Αντιστάσεως για τη λαϊκή αγορά

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των περιοίκων της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, που ζητούν να απομακρυνθεί η λαϊκή αγορά ένδυσης- υπόδησης. Σχετική ερώτηση έχει καταθέσει και παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, στην οποία χαρακτηρίζει δικαιολογημένη την αγανάκτηση των κατοίκων από τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς».

Να αναφερθεί ότι οι περίοικοι της οδού Εθν. Αντιστάσεως έχουν καταθέσει υπόμνημα στις 21 Σεπτεμβρίου 2017, διαμαρτυρόμενοι για τη συνέχιση λειτουργίας της λαϊκής αγοράς. Μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι «θεωρούν άδικη την πρόταση της Κανονιστικής Επιτροπής για χρήση της οδού Εθνικής Αντιστάσεως ως τόπο λειτουργίας της λαϊκής αγοράς ειδών ένδυσης και υπόδησης ως τρίτο δρόμο», ενώ προτείνουν να χρησιμοποιηθούν άλλοι δρόμοι, όπως η Περραιβού, η Βλαχάβα, η Νικοτσάρα από Γιάννη Δήμου έως Αναλήψεως όπως λειτούργησε στην οδό Κασσαβέτη παλιότερα και η Κασσαβέτη από Αναλήψεως μέχρι Γιάννη Δήμου ή η Κασσαβέτη από Γιάννη Δήμου έως Οδυσσέα Ελύτη, όπου υπάρχει και έτοιμη αρίθμηση».
Όπως αναφέρουν «μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία απάντηση από πλευράς των αρμοδίων του Δήμου Βόλου στο αίτημά τους».

Όπως προαναφέρθηκε η ΛΑΣ κατέθεσε πρόσφατα ερώτηση σχετικά με το ζήτημα της λαϊκής αγοράς ένδυσης- υπόδησης στην οδό Εθν. Αντιστάσεως, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Η όχληση από τη λαϊκή αγορά έχει ταλαιπωρήσει απερίγραπτα τους κατοίκους της περιοχής, αφού η λειτουργία της χρονολογείται από τη δεκαετία του ’80, για περισσότερα από 25 χρόνια, με τις γνωστές αρνητικές επιπτώσεις».

Και καταλήγει: «Ερωτάται η Δημοτική Αρχή τι μέτρα θα πάρει για την αλλαγή της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς, τη μετακίνησή της από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως, λαμβάνοντας υπόψη τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των κατοίκων και τις εναλλακτικές λύσεις που προτείνουν».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το