Κόσμος

Νέες απειλές από τους τζιχαντιστές: «Να μετατρέψουμε την Πρωτοχρονιά σε αιματηρή γιορτή»

Νέες απειλές εξαπολύουν οι αιμοδιψείς μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που καλούν σε επιθέσεις τους μοναχικούς λύκους και τους ζητούν να μετατρέψουν την αλλαγή του χρόνου σε «αιματηρή γιορτή».

Σε μήνυμα που αναρτήθηκε στα αραβικά στην εφαρμογή Telegram, ένα μέλος της ομάδας «Μυστικά των Τζιχαντιστών» ζήτησε από τους ομοϊδεάτες του να προχωρήσουν σε επιθέσεις στον Καναδά, στις ΗΠΑ, στη Γαλλία αλλά και στην Ολλανδία. Μάλιστα, δημοσιοποίησε και μια λίστα με εκκλησίες-στόχους…
Κάποιος άλλος χρήστης ζήτησε από τους μοναχικούς λύκους να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε μεγάλα ξενοδοχεία, πολυσύχναστα καφέ, σε δρόμους, σε αγοράς αλλά και «οποιοδήποτε άλλο δημόσιο χώρο».
Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση στο Βερολίνο, όπου σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι και άλλοι 48 τραυματίστηκαν.
Οι γερμανικές αρχές δεν έχουν ακόμη καταφέρει να συλλάβουν τον Τυνήσιο μακελάρη, ο οποίος έχει επικηρυχθεί για 100.000 ευρώ.
Παραμένει ασαφές εάν τα μέλη της μυστικής αυτής ομάδας είναι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, συμπαθούντες ή ηγετικά στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το