Τοπικά

Νέες αντιδράσεις για το φορτίο με τα σκουπίδια στην ΑΓΕΤ: «Μοιράζει καρκίνο με τις ευλογίες της Κυβέρνησης και της ΝΔ» (photos)

Η διαδικασία εκφόρτωσης απορριμμάτων για καύση ξεκίνησε στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, με το φορτίο να μεταφέρεται με πλοίο από την Ιταλία. Η επιτροπή Πολιτών οργάνωσε κινητοποίηση διαμαρτυρίας, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή καθώς οι διαμαρτυρόμενοι δεν ξεπέρασαν τα 30 άτομα. Οι αντιπροσωπείες ωστόσο του ΚΚΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας ήτανε εκεί με τους υποψήφιους βουλευτές τους. Στην πύλη του εργοστασίου σηκώθηκε πανό με σύνθημα κατά της καύσης.

 

«Είμαστε μάρτυρες μιας ακόμα προσπάθειας της ΑΓΕΤ να φέρει σκουπίδια από την Ιταλία και το σενάριο είναι σε εξέλιξη. Με 2000 τόνους καμένο σκουπίδι θα τροφοδοτήσουν τον Βόλο. Εμείς δεν το ανεχόμαστε αυτό που συμβαίνει και θα είμαστε πάντοτε μπροστά στην διαμαρτυρία. Προσδοκούμε να έρθει εκείνη η ημέρα που θα είμαστε τόσοι πολλοί που θα μπλοκάρουμε το ξεφόρτωμα το πλοίου. Στις 27 του μήνα θα εκδικαστεί η προσφυγή μας κατά της απόφασης να μεταφέρει η ΑΓΕΤ με καράβια τα σκουπίδια στο λιμάνι .Μέχρι τότε δεν μπορούνε να κλάνουμε κάτι άλλο γιατί η προσωρινή διαταγή που ζητήσαμε παύσης της μεταφοράς σκουπιδιών με πλοια απορρίφθηκε με γελοία επιχειρήματα. Ηταν φως φανάρι πως η ΑΓΕΤ παραβίαζε τους όρους αδειοδότησης αλλά η δικαιοσύνη στάθηκε στο πλευρό του εργοστασιάρχη», τόνισε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Πολιτών κ. Λημνιός.

Για την απαράδεκτη στάση της ΑΓΕΤ και την σύμπραξη ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ στην αδειοδότηση καύσης σκουπιδιών έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Στεργίου.
«Εμείς έχουμε αναδείξει το ζήτημα της καρκινογόνας καύσης που ξεκίνησε με τις άδειες που έδωσε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βαριές ευθύνες. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για καρκινογενέσεις σε βάθος χρόνου. Η Κυβέρνηση δείχνει με τη στάση της με ποιους είναι», δήλωσε.

«Για άλλη μια φορά η ΑΓΕΤ εφαρμόζει ελεύθερα το ξεφόρτωμα σκουπιδιών για καύση προσφέροντας απλόχερα καρκίνο στην πόλη γιατί της το επέτρεψαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ με τις αποφάσεις τους. Κύματα καρκίνου τροφοδοτούν καθημερινά τον Βόλο και εμείς στην Επιτροπή Αγώνα δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε . Οι δικές μας οι θέσεις είναι να μπει ένα τέλος στην καύση και στηρίζονται οι αποφάσεις της Επιτροπής και από την Πλεύση Ελευθερίας. Απαιτούμε την προστασία των παιδιών μας. Έχουμε πληροφορίες και για άλλα εργοστάσια που καίνε σκουπίδια περιμετρικά του Βόλου, αλλά όχι στην έκταση της ΑΓΕΤ. Τα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κωφεύουν στην οργή του κόσμου για να σταματήσει η καύση, τόνισε το μέλος της Επιτροπής και υποψήφιος βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας κ. Καϊρας.

ΗΡΩ ΚΑΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το