Τοπικά

Νέας τεχνολογίας φωτιστικά στον Δήμο Αλμυρού

Μέσω διαγωνισμού, με το ποσό των 120.000 ευρώ ο Δήμος Αλμυρού θα προχωρήσει σε αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων στην πόλη με led.
Ο Δήμος θα προχωρήσει στην προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων νέας τεχνολογίας τύπου LED σε διακεκριμένα σημεία εντός του Δήμου Αλμυρού, αφενός για την αντικατάσταση παλαιών συμβατικών φωτιστικών, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και οικονομικών πόρων του Δήμου και αφετέρου την αντικατάσταση κατεστραμμένων παλαιών φωτιστικών σωμάτων, με νέα σύγχρονα φωτιστικά, σε παραλιακούς οικισμούς του Δήμου. Τα εν λόγω φωτιστικά χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια από τις συμβατικές λύσεις φωτισμού, επιτυγχάνοντας έτσι δραστική μείωση των εκπομπών άνθρακα. Αποτελούν την καλύτερη λύση φωτισμού στο πλαίσιο ανάπτυξης μορφών πράσινης ενέργειας με πολλαπλά οφέλη όπως:
– Μείωση ενεργειακής κατανάλωσης
– Μηδενισμός της ακτινοβολίας, μείωση της θερμότητας
– Μεγάλη διάρκεια ζωής και αντοχή
– Εξοικονόμηση χώρου και καλαισθησία
– Ασφαλής, αθόρυβη και απρόσκοπτη λειτουργία.
Αναλυτικότερα προβλέπεται: Η προμήθεια 541 φωτιστικών σωμάτων τύπου LED εξωτερικών χώρων, συμπαγών χωρίς λυχνιολαβή, ισχύος 40 W, η προμήθεια 270 φωτιστικών σωμάτων τύπου LED εξωτερικών χώρων, συμπαγών χωρίς λυχνιολαβή, ονομαστικής ισχύος 60 W, η προμήθεια 36 φωτιστικών σωμάτων τύπου LED εξωτερικών χώρων χωρίς τους λαμπτήρες, με τους βραχίονές τους.
Επίσης προβλέπεται η προμήθεια 36 ιστών φωτισμού ύψους 4 μέτρων που θα καλύψουν ανάγκες του Δήμου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το