Τοπικά

Νεαρό ζευγάρι ζήτησε συγγνώμη για τις κλοπές σε 14 επιχειρήσεις

Ζήτησαν συγγνώμη και με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα υπηρεσίας και ανακριτή αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, οι δύο νέοι, που είχαν συλληφθεί με την κατηγορία των κλοπών στις 10 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο 19χρονος όσο και η 21χρονη φίλη του, εμφανίστηκαν σαστισμένοι και σχετικά φοβισμένοι ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, για να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν απασχολήσει άλλη φορά τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές.

Κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές από περισσότερους από δύο, που είχαν οργανωθεί για την τέλεσή της από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Οι δύο νέοι φέρεται να είχαν διαπράξει 11 κλοπές, σε συνεργασία με άλλους τρεις, που αναζητούνται από την αστυνομία. Φέρεται εξάλλου να δήλωσαν, ότι «εγκέφαλος» της σπείρας είναι ένας 32χρονος, που αναζητείται από την Αστυνομία, Επίσης αναζητούνται δύο ακόμη γυναίκες, 26 και 33 ετών, που φέρονται επίσης να συμμετείχαν στην οργάνωση των κλοπών. Οι δύο νέοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες, από κοινού με δύο συνεργούς τους και με τη συμμετοχή, κατά περίπτωση, της πέμπτης συνεργού τους, ενεργώντας κάθε φορά με ίδια ή διαφορετική σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα από 30 Ιανουαρίου 2021 έως 10 Φεβρουαρίου 2021, διέπραξαν συνολικά 14 περιπτώσεις κλοπών, από τις οποίες 10 τετελεσμένες και 4 σε απόπειρα, αφαιρώντας από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο, κρεοπωλείο κ.α.) και επαγγελματικούς χώρους (φωτογραφείο, κτηνιατρείο κ.α.), συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.440 ευρώ, καθώς και διάφορα τρόφιμα και ποτά. Επιπρόσθετα, κατά το χρονικό διάστημα από το βράδυ της 19ης έως το πρωί 20ης Ιανουαρίου 2021, οι δύο συλληφθέντες από κοινού με τους δύο συνεργούς τους, διέρρηξαν παράθυρο ιδιωτικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της πόλης και αφαίρεσαν από το εσωτερικό το χρηματικό ποσό των 5.700 ευρώ και μία συσκευή δρομολογητή (router).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το