Πολιτισμός

Νεαροί πρόσφυγες παρακολούθησαν δραματοποιημένες ιστορίες του Χόρχε Μπουκάι

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στις 27 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε αφήγηση ιστοριών του Ψυχολόγου συγγραφέα Χόρχε Μπουκάι σε συνεργασία με ομάδα ερασιτεχνών ηθοποιών. Την αφήγηση παρακολούθησαν φιλοξενούμενοι των Κοινωνικών Διαμερισμάτων της ΑΡΣΙΣ Βόλου και του Ξενώνα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Μακρινίτσας.


Μέσα από την δραματοποίηση των ιστοριών του Χόρχε Μπουκάι από τους ηθοποιούς, οι φιλοξενούμενοι των Δομών Φιλοξενίας της ΑΡΣΙΣ Βόλου βίωσαν έντονα συναισθήματα. Οι διαφορετικές ιστορίες τους, διέγειραν τη φαντασία, τους βοήθησαν να διερευνήσουν τον εσωτερικό τους κόσμο, να ταυτιστούν με τις ιστορίες και να νοηματοδοτήσουν με διαφορετικό τρόπο παρόμοιες εμπειρίες.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της ΑΡΣΙΣ Βόλου (Διεύθυνση: Ρήγα Φεραίου 130), όπου συμμετείχαν εθελοντικά ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δακτυλάς Δημήτρης που έκανε τη διδασκαλία των ερασιτεχνών ηθοποιών Αγραφιώτη Μαριάνθης, Ασημακοπούλου Φιλίτσας, Γιατζιτζάκη Γιώργου, Ρόζμαρι Δελφού, Εμμανουηλίδη Τάσου, Μαλαχιά Γιώτας Φραγκούλη Αλεξάνδρας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το