Τοπικά

Νέα υπεύθυνη στο γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας η φιλόλογος κ. Σοφία Κανταράκη

Υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Μαγνησίας ανέλαβε η φιλόλογος κ. Σοφία Κανταράκη η οποία μέχρι πρότινος υπηρετούσε στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου.

Η κ. Κανταράκη επιλέχθηκε για τη θέση αυτή βάσει μορίων και διαδέχεται την κ. Κική Δανιηλίδου η οποία ανέλαβε διευθύντρια στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου.
Η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων, φιλόλογος, κ. Σοφία Κανταράκη, τόνισε πως «οι σχολικές δράσεις αποτελούν την ψυχή του σχολείου, καθώς είναι ένα μοναδικό εργαλείο, ένας βατήρας καινοτομίας για το ελληνικό σχολείο, ο οποίος καταφέρνει να ξεδιπλώσει για τον κάθε έφηβο έναν κόσμο δυνατοτήτων και δεξιοτήτων παράλληλα, ενισχύοντας και διανθίζοντας τη συμβατική διδασκαλία. Οι Σχολικές δράσεις μέσα από τη διαθεματικότητα που τις διακρίνει, σαφώς, έχουν ως σκοπό την ευαισθητοποίηση, δραστηριοποίηση και τροποποίηση συμπεριφορών των μαθητών προσβλέποντας στο να μυήσουν τους έφηβους σε τρόπους βελτίωσης της μελλοντικής τους ζωής. Γι’ αυτό προαπαιτείται ένας σωστός σχεδιασμός και ένας προγραμματισμός για την υλοποίησή τους, προκειμένου να χτιστεί σταδιακά το όραμα της ομάδας. Ο συντονιστής εκπαιδευτικός με τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα συγκροτήσουν μετά από πρόσκληση την ομάδα των μαθητών, αποτελούν τον πρώτο σταθμό μιας δημιουργικής διαδικασίας, μιας ιδιαίτερης έμπνευσης, ενός ταξιδιού στον κόσμο της γνώσης και της ευρηματικότητας, μιας στοχαστικής αναζήτησης, στοιχεία που έρχονται να ολοκληρώσουν την αποστολή του σχολείου. Αυτό το σχολείο ονειρευόμαστε όλοι, όπως το ονειρεύονται και οι μαθητές μας, της δράσης, της βιωματικής προσέγγισης, της ανακάλυψης και της εμπειρίας. Η προκάτοχός μου, η κα Δανιηλίδου, είχε συμβάλει με μεγάλη επιτυχία σε αυτό. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαι άξια συνεχιστής της».

Πρόσθεσε δε πως «Σκοπός μου είναι ο κοινός βηματισμός της παιδαγωγικής του σχολείου με την τοπική κοινωνία, η διάχυση καλών πρακτικών των συναδέλφων, η εμψύχωση και η επιμόρφωσή τους, ένας γόνιμος και μόνιμος διάλογος με την πόλη και την υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά κυρίως το να πείσω τους συναδέλφους μου ότι ο πειραματισμός και η εξοικείωση με διαφορετικές μορφές μάθησης και δημιουργίας είναι μία διαρκής επένδυση και ένα παιδαγωγικό στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η Αγία Άννα συγχαίρει τους αδελφούς Κωστούλα

H Σχολή Ποδοσφαίρου της Αγίας Άννας εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση για τους αδελφούς Κωστούλα που αναδείχθηκαν…

29 Μαΐου 2024

Τα μαστόρια μετακόμισαν στις Βόρειες Σποράδες

  Η Σκιάθος, η Σκόπελος, η Αλόννησος ζουν ήδη στους ρυθμούς της νέας τουρστικής σεζόν.…

29 Μαΐου 2024

ΔΗΜΗΤΡΑ: Ανανέωσε ο Ν. Βούλγαρης

Την ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή Νίκο Βούλγαρη ανακοίνωσε η Δήμητρα Ευξεινούπολης. Αναλυτικά: «Μετά…

29 Μαΐου 2024

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Νέος τεχνικός ο Μ. Ανδρωνάς

Νέο προπονητή έχει από χθες η ποδοσφαιρική ομάδα του Γ.Σ. Αλμυρού. Πρόκειται για τον Μιχάλη…

29 Μαΐου 2024

Έρευνα από την Αστυνομία για το απειλητικό email σε 35 σχολεία – «Εστάλη από χώρα του εξωτερικού»

Aπειλητικό email το οποίο αναφέρει ότι έχουν τοποθετηθεί βόμβες εντός των εγκαταστάσεων, έλαβαν το πρωί…

29 Μαΐου 2024

ΒΟΛΟΣ 2004: Ήττα στο φινάλε της Α’ Γυναικών

Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου των γυναικών και ο Α.Σ. Βόλος 2004 τερμάτισε…

29 Μαΐου 2024