Τοπικά

Νέα τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Βόλου για το 2020

Την 3η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2020 ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, όσον αφορά τις πιστώσεις για έργα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας. Στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών εντάσσονται οι μελέτες πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Βόλου, προϋπολογισμού 313.596 ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, η υλοποίηση μέτρων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες, προϋπολογισμού 846.780 ευρώ, η προσθήκη κτιριακών εγκαταστάσεων στο καταφύγιο αδεσπότων ζώων του Δήμου, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το «Φιλόδημος ΙΙ», η μελέτη αποκάταστασης ζημιών από τη θεομηνία στη Δ.Ε. Μακρινίτσας, προϋπολογισμού 10.000 ευρώ.

Στη σημερινή συνεδρίαση εγκρίθηκε επίσης το πρωτόκολλο συνεργασίας του εταιρικού σχήματος για την υλοποίηση της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου, μεταξύ του Δήμου, του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ. Προκειμένου ο Δήμος να είναι έτοιμος για την επικαιροποίηση της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης συνέταξε την Έκθεση Προόδου. Όσον αφορά τα έργα ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης), έχουν εγκριθεί 12, για τα 9 έργα έχουν γίνει διαγωνισμοί, για έξι έχουν εγκατασταθεί ανάδοχοι και για τρία βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες και σύντομα θα ολοκληρωθούν. Για τα άλλα τρία οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν στο προσεχές διάστημα. Αναφορικά με τα έργα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, οι εγκεκριμένες δράσεις του Δήμου είναι 13, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει βγάλει πρόσκληση για μία από αυτές και ο Δήμος έχει καταθέσει πρόταση, έχει εντάξει τη δράση «λειτουργία Ξενώνα Αστέγων Βόλου».

Εκμισθώσεις δημοτικού χώρου και καταστήματος
Αποφασίστηκε επίσης η εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος στην πλατεία «Παζαρούλι» της Τοπικής Κοινότητας Κατωχωρίου. Πρόκειται για ισόγειο κατάστημα που παραμένει κλειστό από τις 22 Σεπτεμβρίου του 2016. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί από επιτροπή που θα καθορίσει η Οικονομική Επιτροπή. Θα εκμισθωθεί επίσης δημοτικός χώρος στον οικισμό Κριθαριάς μετά από αίτηση του Εξωραϊστικού-Εκπολιτιστικού-Αθλητικού και Αλιευτικού Συλλόγου Κριθαριάς Ν.Αγχιάλου «Νέος Απόστολος» για τη διοργάνωση του ετήσιου λαϊκού πανηγυριού προς τιμήν του «Νέου Απόστολου» στις 25 Ιουλίου (με εναλλακτική ημερομηνία 22 Αυγούστου 2020). Ο χώρος που θα μισθωθεί έναντι του ποσού των 100 ευρώ είναι κοντά στο γήπεδο της Κριθαριάς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το