Πολιτισμός

Νέα τμήματα διδασκαλίας μουσικών οργάνων στο Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού

Τα παιδιά στο Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού είχαν την ευκαιρία αυτή τη σχολική χρονιά να έρθουν σε γνωριμία με διάφορα όργανα όπως: πιάνο, αρμόνιο, κιθάρα, βιολί, βιολοντσέλο, ντραμς, ηλεκτρική κιθάρα, μπουζούκι, φλογέρα, τρομπέτα όπως και ασχοληθούν με τη μονωδία-έντεχνο τραγούδι και τη θεωρία της μουσικής. Στο Ωδείο μας λειτούργησε επίσης φέτος το τμήμα της Μουσικής Προπαιδείας του οποίου την επιμέλεια είχαν οι καθηγήτριες Χικάρου Ελευθερία και Πλίτση Παναγιώτα. Στις 18 Ιουνίου έγινε η τελική γιορτή λήξης του τμήματος με επιτυχία, προσδοκώντας βέβαια οι μικροί μαθητές και οι μικρές μαθήτριες να κατευθυνθούν από την επόμενη σχολική χρονιά στο μουσικό όργανο της επιλογής τους.σ
Επίσης δημιουργήθηκαν τα εξής σύνολα:
 Φωνητικό σύνολο ΔΩΑ με υπεύθυνη την καθηγήτρια του Ωδείου, πιανίστα και μαέστρο, κ. Σαμαρτζή Μαριάννα
 Σύνολο λαϊκής μουσικής με υπεύθυνο τον καθηγητή του Ωδείου κ. Ακρίβο Ιωάννη
 Ορχηστρικό σύνολο καθηγητών/τριών και μαθητών/μαθητριών του Ωδείου με υπεύθυνους τους διδάσκοντες στο ΔΩΑ κ. Σιάρρα Ιωάννη – καθηγητή βιολιού και την κ. Γαρδικλή Ευφροσύνη – Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ωδείου.
 Νεανική και παιδική χορωδία με υπεύθυνη την καθηγήτρια του Ωδείου, πιανίστα και μαέστρο, κ. Σαμαρτζή Μαριάννα
Η συμμετοχή στα παραπάνω σύνολα ήταν δωρεάν.
Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εξής συναυλίες:
19 Δεκεμβρίου – Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Ωδείου, με συμμετοχή του φωνητικού συνόλου, της μουσικής προπαιδείας, της παιδικής χορωδίας και του ορχηστρικού συνόλου.
Οι ετήσιες μαθητικές συναυλίες όλων των σπουδαστών του Ωδείου σε όλα τα μουσικά όργανα.
21 Ιουνίου – Συμμετοχή όλων των συνόλων του ΔΩΑ στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική πλατεία Αλμυρού για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρα της μουσικής.
25 Ιουνίου – Καλοκαιρινή γιορτή λήξης του ΔΩΑ με συμμετοχή όλων των μαθητικών συνόλων και πάντα με την αρωγή – συμμετοχή των καθηγητών/τριών του Ωδείου μας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αλμυρού.

Για το σχολικό έτος 2018-2019 πρόκειται να λειτουργήσουν νέα τμήματα διδασκαλίας μουσικών οργάνων.
Συγκεκριμένα συνίσταται τμήμα Ηλεκτρικής Κιθάρας-Ηλεκτρικού Μπάσου, Φλάουτου, Ακορντεόν, Τρομπέτας και παραδοσιακών οργάνων-Κανονάκι. Επίσης πρόκειται να δημιουργηθεί οργανικό σύνολο pop-rock – jazz καθώς και σύνολο παραδοσιακής μουσικής, των οποίων η έναρξη υπολογίζεται περί τα μέσα Νοεμβρίου.
Οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά υπολογίζεται να ξεκινήσουν αρχές Σεπτεμβρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το