Τοπικά

Νέα σύμβαση του Δήμου Αλοννήσου για τη διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών

Τους όρους για την υπογραφή νέας σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αλοννήσου και της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) για τη διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών, ενέκρινε με απόφασή της χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Στις 10.05.2013 υπογράφηκε η πρώτη σύμβαση μεταξύ Δήμου Αλοννήσου και της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης η οποία τροποποιήθηκε στις 23.04.2020.
Εξαιτίας όμως, πολλών προβλημάτων που υπήρχαν με τη μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών από την Αλόννησο στον Βόλο (όπως η αδυναμία εργολάβου μεταφοράς και τα δρομολόγια πλοίων) το πρόγραμμα της ανακύκλωσης του μπλε κάδου τους τελευταίους μήνες του 2020 δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του Δήμου. Για τον λόγο αυτό και μετά από αίτημα του Δήμου προς στην ΕΕΑΑ (και στο οποίο ανταποκρίθηκε) για αλλαγή της μεταξύ τους σύμβασης, η ΕΕΑΑ επιθυμεί να συνδράμει για την περίοδο 01.01.2021 έως 31.12.2021 τον Δήμο, αναφορικά με τη μεταφορά των δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας, από τον Δήμο προς το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Βόλου.

Ακόμη από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε η τρίτη τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος για το 2021. Ειδικότερα, το Τεχνικό Πρόγραμμα τροποποιήθηκε προκειμένου να δημιουργηθεί νέος κωδικός για την εκτέλεση του έργου με τίτλο «έργα ύδρευσης Δήμου Αλοννήσου – Εσωτερικά δίκτυα» με χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών (μεταφορά από το πρόγραμμα Φιλόδημος Ι στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το