Τοπικά

Νέα συγκέντρωση και πορεία την Τετάρτη στον Βόλο ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

Νέα συγκέντρωση και πορεία την Τετάρτη 16 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο διοργανώνεται στον Βόλο και μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου καλού τα σωματεία να συμμετέχουν. Μία ημέρα νωρίτερα, την Τρίτη 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία σε γειτονιές του Βόλου.
Το κάλεσμα απευθύνουν τα μέλη της Διοίκησης του ΕΚΒ: Στεργίου Κώστας (Πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας»), Τσιτσιρίκης Παναγιώτης (Πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων κ Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μαγνησίας), Τσελεπής Λάζαρος (Πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων – Ποτών Μαγνησίας), Τασολάμπρου Χρυσούλα (μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας»), Κουτσινάρης Γιώργος (μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας»), Καραγιάννη Ευγενία (μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων κ Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μαγνησίας).

Σε κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Την Πέμπτη 10 Ιούνη με την πανελλαδική πανεργατική απεργία, εκατοντάδες σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα δώσαμε μια πρώτη απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Ήταν η μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων ετών, με χώρους δουλειάς να νεκρώνουν, με πολλούς να κάνουν το βήμα να απεργούν για πρώτη φορά!
Το μήνυμα ακούστηκε δυνατά: Η μόνη θέση που ταιριάζει στο νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης είναι το καλάθι των αχρήστων!
Με την μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις,που έγιναν σε πάνω από 60 πόλεις σε όλη την χώρα, αποδείξαμε πως έχουμε τη δύναμη να ορθώσουμε το ανάστημά μας σε όλους αυτούς που καιρό τώρα λένε πως οι απεργίες δεν έχουν αποτέλεσμα, πως είναι γελοίες και δεν έχουν νόημα, πως είναι ξεπερασμένη μορφή που δεν συγκινεί.
Η απεργία έγινε κάτω από την πίεση που ασκούν οι ταξικές δυνάμεις μέσα στα σωματεία και ανάγκασε την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ να βγει από το λαγούμι της και να συρθεί σε αυτή. Έγινε καθαρό πως τρόμαξε την εργοδοσία. Αυτό το μαρτυρεί και το άγχος στελεχών του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων που τριγυρνούν στα ΜΜΕ μετά την απεργία και προσπαθούν να πείσουν πως «δεν έγινε και τίποτα».

Με την επιτυχία της απεργίας οι εργαζόμενοι απέδειξαν πως δεν περνάει και η προπαγάνδα την ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ πως το νομοσχέδιο δήθεν «βελτιώνεται», ότι μπορεί να εξωραϊστεί η βαρβαρότητα που φέρνει, τα απλήρωτα 13ωρα, η κατάργηση του 8ωρου, το χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα ως συνέχεια των νόμων του ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια προπαγάνδα επαναλαμβάνει και το προεδρείο του Εργατικού Κέντρο Βόλου, που στηρίζει την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ. Μάλιστα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 2.6.21 επέμενε να απαριθμεί τα δήθεν θετικά του νομοσχεδίου, λες και ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε αυτή την συνεδρίαση οι επαναστατικές κορώνες του προέδρου του ΕΚΒ περίσσεψαν, μιλώντας για απεργιακή κλιμάκωση μετά τις 10 Ιούνη, προσπαθώντας να καλύψει την κωλυσιεργία της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ για την προκήρυξη απεργίας. «Το ΕΚΒ θα πρωτοτυπήσει σε όλη την Ελλάδα», φώναζε, τάζοντας …μεγάλους αγώνες!
Τώρα που έφτασε αυτή η ώρα της κλιμάκωσης τι κάνουν η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και το προεδρείο του ΕΚΒ που τη στηρίζει; Για άλλη μια φορά τα μαζεύουν…. ! Αρνούνται να προκηρύξουν απεργία, τώρα την κρίσιμη στιγμή, μπροστά στη ψήφιση του νομοσχεδίου στη βουλή! Με επιχειρήματα που θα ζήλευαν ακόμα και η ίδια η κυβέρνηση και οι εργοδότες, αδειάζουν τους εργαζόμενους και υπονομεύουν των αγώνα μας. Τα λόγια τα μεγάλα τα πήρε ο …αέρας της εργοδοσίας και της κυβέρνησης!
Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ για άλλη μια φορά ξεπουλά την πάλη όλων των εργαζομένων, στηρίζοντας στην ουσία την κυβερνητική πολιτική και τις επιδιώξεις των εργοδοτών.
Εμείς κρατάμε την υπόσχεση που δώσαμε και καλούμε σε συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα, τώρα που συζητιέται στη βουλή το νομοσχέδιο έκτρωμα.

Καλούμε όλα τα σωματεία:
• Να «αλωνίσουν» κάθε χώρο δουλειάς, να μην μείνει εργαζόμενος που να μην ενημερωθεί για την κατάσταση.
• Την Τρίτη 15 Ιούνη στις 7 το απόγευμα, στο Δημαρχείο, να πάρουν απόφαση για συμμετοχή στη μηχανοκίνητη πορεία στις γειτονιές της πόλης.
• Την Τετάρτη 16 Ιούνη στις 7 το απόγευμα στην πλ. Ελευθερίας σε συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο του Βόλου.
Βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες – κλιμακώνουμε την πάλη μας για:
 Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα!
 Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο. Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοΐδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.
 Ζωή και δουλειά με δικαιώματα με αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
 Μείωση του εργάσιμου χρόνου, για 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο!

Οι εργαζόμενοι έχουν έναν δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν!
Τον δρόμο της οργάνωσής σε κάθε χώρο δουλειάς, τον δρόμο της ισχυροποίησης των σωματείων, διαλέγοντας τις δυνάμεις εκείνες που δεν «τα γυρνάνε».
Τις ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, που θέλουν σωματεία αποκούμπι των εργαζομένων και όχι σωματεία που θα αποτελούν εκπρόσωποι των εργοδοτών. Σωματεία που θα παλεύουν αταλάντευτα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας και δεν θα υποτάσσονται στην κυβερνητική και εργοδοτική καταστολή.
Που έχουν εμπιστοσύνη στο δίκιο μας και βλέπουν ξεκάθαρα πως σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για μια ζωή με αξιοπρέπεια, με περισσότερο ελεύθερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειές μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το