Τοπικά

Νέα συγκέντρωση και πορεία στον Αγιο Νικόλαο κατά του Νομοσχεδίου για την Παιδεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο κέντρο του Βόλου πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα φοιτητικοί σύλλογοι και σωματεία καταγγέλλοντας το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοίδη
Η Εύη Καρυδάκη πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, στον χαιρετισμό που έκανε στη συγκέντρωση τόνισε ότι από την πλευρά “των ταξικών σωματείων, μαζί και του συνδικάτου εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, των άλλων αγωνιστικών φορέων, χαιρετίζουμε τους φοιτητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές που τις δύο προηγούμενες εβδομάδες κινητοποιούνται απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας, απαιτώντας να ανοίξουν οι σχολές και τα σχολεία και να αποσυρθεί το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Ένα νομοσχέδιο που προβλέπει δαπάνες 30 εκατ. ευρώ για ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, κάμερες στις σχολές, face control και διαγραφές φοιτητών. Οι φοιτητές ζητούν, όπως κι εμείς, να δοθούν αυτά τα χρήματα για να ανοίξουν οι σχολές τους με ασφάλεια, με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό και σύγχρονες υποδομές και όχι για καταστολή και τρομοκρατία απέναντί τους…”.

Ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην ομιλία του επεσήμανε:
“Η κυβέρνηση, πήρε την πρώτη απάντηση στις αντιδραστικές αλλαγές που επιδιώκει να φέρει από τα μεγάλα φοιτητικά συλλαλητήρια την Πέμπτη 28/1, από τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις που κάναμε τόσο στο Βόλο όσο και σ’ όλη την Ελλάδα. Αυτό  που έχουμε ανάγκη δεν είναι οι κάμερες και η αστυνομία, αλλά οι ανοιχτές σχολές, σπουδές με αξιοπρέπεια, πτυχία μοναδική προϋπόθεση για δουλειά με ενιαία κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα! Έχουμε ανάγκη από δωρεάν σίτιση και στέγαση, από μόνιμο προσωπικό για να ξαναλειτουργήσουν οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα! Θέλουμε όλα αυτά που μας έχει στερήσει η πολιτική όλων των κυβερνήσεων.
Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών.
Ούτε σκέψη για Πανεπιστημιακή Αστυνομία κάμερες και πειθαρχικές διώξεις! Οι φοιτητές που παλεύουν για σπουδές, δουλειά και δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες!
Όχι στην ισοτίμηση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων με των πανεπιστημίων. Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους.
Όχι στα ενιαία ψηφοδέλτια και στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. Κάτω τα χέρια από τους φοιτητικούς συλλόγους.
Απαιτούμε την επαναλειτουργία των σχολών μας από το εαρινό εξάμηνο! Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Υγείας μας.
Παρ ότι το νομοσχέδιο κατατέθηκε ήδη απαιτούμε να παρθεί πίσω και δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε σ αυτήν την κατεύθυνση! Δεν θα κάνουμε πίσω”, ανάφερε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το