Αθλητισμός

Νέα πρόταση για αναδιάρθρωση – Στον Ολυμπιακό Βόλου στηρίζουν κάθε προσπάθεια αναβάθμισης του ποδοσφαίρου

Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι υπέρ της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ βλέπουν καθημερινά να πληθαίνουν οι προτάσεις για ένα δυνατό πρωτάθλημα τη νέα χρονιά, με την Φούτμπολ Λιγκ να απορροφάται από τη Σούπερ Λιγκ 2.
Ορισμένοι υποστηρίζουν, πως το νέο πρωτάθλημα θα πρέπει να διεξαχθεί σε δύο ομίλους, προκειμένου να μειωθούν και τα έξοδα μετακίνησης των ομάδων, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν, πως μπορεί να διεξαχθεί ένα ενιαίο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με τις ομάδες που θα πληρούν τις προϋποθέσεις αδειοδότησης και θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν.

Ο αντιπρόεδρος της ΙΔΕΑΔ, δικηγόρος Γιώργος Παναγόπουλος, κατέθεσε τη δική του εμπεριστατωμένη πρόταση για την αναδιάρθρωση ολόκληρου του ελληνικού ποδοσφαίρου, την οποία κοινοποίησε σε ΕΠΟ, Σούπερ Λιγκ, Φούτμπολ Λιγκ, ΠΣΑΠ και υφυπουργείο αθλητισμού. Μεταξύ των προτάσεων είναι και η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων. Όσον αφορά τη Σούπερ Λιγκ 2 και τη Φούτμπολ Λιγκ, σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο, θα πρέπει να απορροφηθεί η Φούτμπολ Λιγκ από την Σούπερ Λιγκ 2. Η νέα διευρυμένη Σούπερ Λιγκ 2 θα αποτελείται από τις εξής ΠΑΕ:

Την αποβιβασθείσα από την Σούπερ Λιγκ ΠΑΕ Πανιώνιος (σ.σ. την τελευταία ομάδα της μεγάλης κατηγορίας). Την ηττηθείσα ομάδα από το μπαράζ Παναιτωλικός-Απόλλων Σμύρνης (σ.σ. η προτελευταία ομάδα της Σούπερ Λιγκ και η 2η της κατάταξης της Σούπερ Λιγκ). Τις οκτώ ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 2: Χανιά, Λεβαδειακός, Α.Ε. Καραϊσκάκης, Απόλλων Λάρισας, Εργοτέλης, Παναχαϊκή, Δόξα Δράμας και Πλατανιάς. Τις 14 ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ, Τρίκαλα, Ιωνικός, Διαγόρας, Ιεράπετρα, Νίκη, Ολυμπιακός Β., Καβάλα, Βέροια, Αιγάλεω, Θεσπρωτός, Ιάλυσος, Ασπρόπυργος, Τρίγλια και Καλαμάτα. Τις οκτώ ΠΑΕ που θα ανέλθουν από την Γ’ Εθνική. Σύνολο 32 ομάδες που θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 16 ομάδων.

Πριν όμως την τελική διαμόρφωση, πάντα σύμφωνα με την πρόταση του Γιώργου Παναγόπουλου, της νέας Σούπερ Λιγκ 2 πρέπει να διενεργηθεί η διαδικασία χορήγησης πιστοποιητικού από την ΕΕΑ, καθώς και η διαδικασία αδειοδότησης της ΕΠΟ, με προηγούμενη τροποποίηση του κανονισμού αδειοδότησης, της ποινής αφαίρεσης έξι βαθμών και αντικατάστασή της με την ποινή του υποβιβασμού στην Γ’ Εθνική ερασιτεχνική κατηγορία.
Ο κ. Παναγόπουλος θεωρεί ως μη δικαιούμενες συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα τις ΠΑΕ Κέρκυρα και Απόλλωνα Πόντου, ενώ πιθανολογεί ότι μετά την παρέμβαση της εισαγγελίας, κατόπιν των καταγγελιών και της μηνυτήριας αναφοράς του ιδίου, θα αποβληθούν κι άλλες ΠΑΕ που απέκτησαν, ελέω ΕΕΑ, εικονικά πιστοποιητικά συμμετοχής.

«Θεωρώ δεδομένο ότι αν για πρώτη φορά, η ΕΕΑ και η Διεύθυνση Αδειοδότησης εφαρμόσουν πιστά το νόμο και τον κανονισμό και εάν η ΦΙΦΑ επιμείνει στη νομολογία της πέρι αθλητικής διαδοχής των χρεών εις βάρος των νέων ΠΑΕ, τότε κάλλιστα μπορεί να διοργανωθεί ένα υγιές και ανταγωνιστικό ενιαίο πρωτάθλημα της νέας Σούπερ Λιγκ με 16, 18 ή 20 ΠΑΕ.

Συμπερασματικά με 34 το πολύ ΠΑΕ (14+20),μπορεί να αντέξει και να επιβιώσει στην μετακορωνοϊού εποχή το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, Αν δεν κινηθούμε προς αυτή την μεταρρυθμιστική κατεύθυνση, είναι προφανές ότι πολύ σύντομα δεν θα έχει λόγο ύπαρξης η Σούπερ Λιγκ, όπως τώρα δεν έχει η Φούτμπολ Λιγκ και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο μοιραία θα απορροφηθεί από την ΕΠΟ με ότι αυτό συνεπάγεται» αναφέρει στην πρότασή του, μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παναγόπουλος.

Θυμίζουμε, πως πρόταση για αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών έχει κάνει και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, ενώ σε πρόσφατες δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Παναγιώτης Διακοφώτης, τάχθηκε υπέρ της συνένωσης της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ σε δύο ομίλους των 14 ομάδων.
Στην παρούσα φάση εκείνο που προέχει είναι να βγει η χώρα μας από την κρίση του κορωνοϊού, να επιστρέψει η κανονικότητα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στη συνέχεια υπάρχει χρόνος για να εξετάσουν οι αρμόδιοι φορείς, πως θα γίνει πιο ανταγωνιστικό το προϊόν, τόσο στη Σούπερ Λιγκ, όσο και στις άλλες επαγγελματικές κατηγορίες. Όπως προαναφέραμε, στον Ολυμπιακό είναι υπέρμαχοι της αναδιάρθρωσης, προκειμένου να αποκατασταθεί και η αδικία, καθώς πέρυσι οι «ερυθρόλευκοι» παρότι στέφθηκαν πρωταθλητές στην Γ’ Εθνική, επί της ουσίας δεν ανέβηκαν κατηγορία, παίζοντας και φέτος στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το