Ελλάδα

Νέα πρόκληση Πολάκη: Μεγάλο μέρος των δικαστών είναι στο παραδικαστικό

polakis

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προκάλεσαν δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη περί παραδικαστικού κυκλώματος.

“Υπάρχει ένα μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών και πρέπει να μπει νέο αίμα σε αυτό το σώμα, για να το πω κομψά έχει δεσμεύσεις ή για να το πω λιγότερο κομψά είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης σε ομιλία του χθες το βράδυ.
Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κάνει λόγο για “απαράδεκτες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη περί παραδικαστικών κυκλωμάτων χωρίς την επίκληση κανενός στοιχείου και χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα άτομα δεν αποτελεί απλά ένα ακόμα φραστικό ατόπημα, αλλά συνιστά θεσμική εκτροπή”.
“Οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, που επιτελούν με αμεροληψία το συνταγματικό τους καθήκον, δεν ανέχονται στο εξής τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις”, τονίζεται στην ανακοίνωση και ζητείται η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η Ένωση ζητεί επίσης από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας “ή να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ή να καταγγείλει τους επίορκους Δικαστές, εφόσον γνωρίζει τέτοιους”.
“Η ελληνική κοινωνία περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη το Δικαστικό Σώμα που στέκεται πάντα φρουρός της διασφάλισης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των πολιτών”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το