Κόσμος

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Είχαμε απώλειες με τη Συνθήκη της Λωζάννης

Προκαλεί ξανά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος μίλησε για απώλειες του Τουρκικού κράτους από τη συνθήκη της Λωζάννης.

Ακολουθώντας προκλητική ρητορική που παγιώνει το τελευταίο διάστημα, ο Τούρκος πρόεδρος παρομοίασε τη θλίψη που βιώνει σήμερα η χώρα του, λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων με εκείνη που βίωνε μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης, λόγω των εδαφικών απωλειών.

«Ζούμε στην ίδια κατάσταση θλίψης από τις απώλειές μας από την Συνθήκη της Λωζάννη, είμαστε ένα θλιμμένο έθνος όπως τότε με τη Συνθήκη της Λωζάννης” είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε εγκαίνια Οργανισμού στο Μπέστεπε.

«Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που η Γη και η περιοχή μας αλλάζουν θα βρεθούμε ξανά στην κατάσταση που βρεθήκαμε με την Συνθήκη των Σεβρών, αν σταματήσουμε», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, αναφερόμενος στα όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα.

«Ζούμε μια κατάσταση θλίψης αντίστοιχη με αυτή που είχαμε από τις απώλειές μας με την Συνθήκη της Λωζάννης και θέλω να μιλήσω ανοιχτά», επισήμανε και πρόσθεσε: «Η Τουρκία δίνει την μεγαλύτερη μάχη της μετά τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας. Σε αυτόν τον αγώνα, ένα έθνος, μια σημαία και μια πατρίδα είναι τα μόνα για τα οποία μαχόμαστε».

Ο Ερντογάν, αναφέρθηκε και στην τρομοκρατία. «Σε αντίθεση με τις παλαιότερες μάχες σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με μια ασύμμετρη απειλή» τόνισε για να καταλήξει: «Oι τρομοκρατικές οργανώσεις είναι απλά πιόνια σε αυτές τις μάχες, η αληθινή πρόκληση είναι να βρούμε αυτούς που κρύβονται από πίσω τους. Αυτοί είναι εδώ και ψάχνουν τις αδυναμίες μας».

Πηγή: sondakikahaberler.com

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το