Τοπικά

Νέα πορεία στο κέντρο του Βόλου από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών (photos)

Νέα πορεία στο κέντρο του Βόλου πραγματοποίησαν σήμερα το βράδυ μέλη της Επιτροπής Αγώνα και πολίτες που αντιδρούν στην καύση σκουπιδιών.  Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική καθώς πήραν μέρος στην κινητοποίηση περισσότεροι από 150 πολίτες, ωστόσο ο αριθμός σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής Στέλιο Λημνιό θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος.

“Είμαστε προβληματισμένοι και ταλαντευόμενοι.  Η διαμαρτυρία μας αντέχει μετά από οχτώ Πέμπτες αλλά είμαστε σκεπτικοί καθώς ο Βόλος είναι μια μεγάλη πόλη και θα έπρεπε η πορεία να είναι γεμάτη από διαμαρτυρόμενους Βολιώτες, γονείς και νέους που βρίσκονται στις καφετέριες.  Οι περισσότεροι ξέρουν το πρόβλημα και τη συγκέντρωσή μας.  Αυτή η αδιαφορία μας στεναχωρεί”.

Σημείωσε πως η Επιτροπή προσπαθεί να κρατήσει το κίνημα “ζωντανό” μέχρι την επόμενη φάση του.  “Χρειαζόμαστε βοήθεια από τους φορείς της πόλης που έρχεται και δεν έρχεται” δήλωσε και πρόσθεσε πως νιώθει ότι τα μέλη της Επιτροπής σηκώνουν μόνα τους το βάρος θέλοντας να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία και ειδικότερα την υγεία των μικρών παιδιών.

Η Επιτροπή θα λάβει νέες αποφάσεις στην επόμενη γενική συνέλευσή της που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.  Βασική πρόταση είναι η διοργάνωση ενός τριημέρου εκδηλώσεων στις 15-17 Οκτωβρίου. Στις 16 Οκτωβρίου προγραμματίζεται συναυλία με ντόπιους καλλιτέχνες ενώ στις 17/10 θα γίνει συλλαλητήριο έξω από τα δικαστήρια Βόλου όπου θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα της Επιτροπής Αγώνα κατά της ΑΓΕΤ.  Στις προτάσεις βρίσκεται και η κινητοποίηση έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το