Τοπικά

Νέα παρέμβαση του Παντελή Λαζαρίδη για το Πανεπιστήμιο: “Χρειάζεται νηφαλιότητα εγρήγορση και μαχητικότητα”

Απάντηση στην αντίδραση του Αναπληρωτή Πρύτανη Ακαδημαϊκών Θεμάτων κ. Θανάση Σφουγγάρη για το θέμα της συγχώνευσης του ΠΘ με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας έδωσε χθες ο πρώην πρύτανης κ. Παντελής Λαζαρίδης.

Ο ίδιος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Σε συγχαίρω για την τολμηρή σου πρωτοβουλία που έστω καθυστερημένα διασώζει κάτι από το κύρος και την αξιοπιστία του «εσωτερικού λόγου» του Πανεπιστημίου μας. Χρειάζεται βέβαια συνέχεια με νηφαλιότητα εγρήγορση και μαχητικότητα.
Εσύ καλύτερα από τον καθένα γνωρίζεις ότι τη λύση που συζητείται ως επικρατέστερη δεν την επέβαλε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που αλλεπάλληλες φορές τόνισε ότι το ζητούμενο είναι η συνέργια για την καλύτερη αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού, οικονομικών δυνατοτήτων και υποδομών με στόχο την ακαδημαϊκή αναβάθμιση , την προώθηση της έρευνας και της σχέσης της ανωτάτης παιδείας με την παραγωγή . Αυτό είναι το δηλωμένο ακαδημαϊκό και πολιτικό ζητούμενο. Η αβελτηρία του δικού μας Πανεπιστημίου και η έμμεση ή άμεση ενθάρρυνση από τη δική μας την πλευρά οδήγησε σε αυτό που εμφανίζεται ως «πρόταση του υπουργείου».

Και η οποία παρεμπιπτόντως για διαφορετικούς κάθε φορά λόγους, θεμιτούς ή όχι πονηρούς ή όχι αφελείς ή όχι κομπραδόρικους ή όχι έχει αναστατώσει το σύμπαν σε Θεσσαλία και Στερεά ( εκτός από τις Αρχές του Βόλου και το « επίσημο» ΠΘ !!!)
Ανεξάρτητα από τις λεπτομέρειες των προτάσεων σου με τις οποίες μπορεί κανείς να συμφωνεί λίγο, πολύ, ή καθόλου, είναι φανερό ότι με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί (και την γενική κατάσταση της χώρας) είναι περισσότερο από αναγκαίο να ξαναδούμε όλοι μαζί, με πραγματικά ανοιχτές διαδικασίες, πώς θα επιτύχουμε το ζητούμενο εποικοδομητικά και με τρόπο εφικτό που να μην παραπέμπει στις καλένδες ή στα ίδια λάθη».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το