Τοπικά

Νέα παρέμβαση του Κ. Μαραβέγια για προσλήψεις ΑμεΑ σε φορείς του Δημοσίου

Το αίτημα γονέων ΑμεΑ για προκήρυξη θέσεων εργασίας μέσω ΟΑΕΔ προώθησε με Αναφορά του προς τον υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ι. Βρούτση, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Η αναφορά του βουλευτή βασίζεται σε επιστολή του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ Ν. Μαγνησίας, στην οποία υπογραμμίζεται η ανάγκη άμεσης προκήρυξης, μέσω ΟΑΕΔ, νέων θέσεων εργασίας για ΑμεΑ και συγγενείς ΑμεΑ, σε φορείς του Δημοσίου.

Επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι στην τρέχουσα συγκυρία, έχει βαρύνουσα σημασία η έκφραση αλληλεγγύης στους πιο αδύναμους. Τα ΑμεΑ αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους, λόγω των πάγια αυξημένων αναγκών τους, πλήττονται σε πολλά επίπεδα και σε μεγάλο βαθμό, ειδικότερα στην παρούσα φάση, ενώ έχει παρέλθει μια πενταετία από την τελευταία φορά που προκηρύχθηκαν θέσεις εργασίας για άτομα που ανήκουν σε κατηγορία άμεση και έμμεση (συγγενείς) ΑμεΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μαραβέγιας είχε ασκήσει και στο πρόσφατο παρελθόν κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για το ίδιο θέμα, με Ερωτήσεις που είχε καταθέσει στις 20 Μαϊου και στις 18 Ιουλίου 2020. Με τη σημερινή Αναφορά του προς τον κ. Βρούτση, ζητεί για μια ακόμη φορά να εξεταστεί θετικά το αίτημα για την προκήρυξη θέσεων εργασία, δεδομένης της μεγάλης ανεργίας που πλήττει τόσο τα άτομα με αναπηρίες, όσο και τους συγγενείς τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το