Τοπικά

Νέα όργανα εκγύμνασης στο Κάραγατς – Μελέτη του Δήμου Βόλου για αναβάθμιση του αθλητικού κέντρου

Το αθλητικό κέντρο Κάραγατς στοχεύει να αναβαθμίσει ο Δήμος Βόλου και η μελέτη έρχεται προς έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή. Ο προϋπολογισμός της προμήθειας ανέρχεται στα 61.997,02 ευρώ. Στόχος της προμήθειας είναι η διαμόρφωση ανοιχτών χώρων εκγύμνασης στο Δήμο, ελεύθερων στην πρόσβαση, δωρεάν στη χρήση, σε κατάλληλο φυσικό περιβάλλον που να προδιαθέτει για φυσική άσκηση, εύκολα προσβάσιμο και πλησίον σημείων συχνής διέλευσης πεζών και περιπατητών, τόσο για την κοινωνική επιτήρηση των οργάνων όσο και για το αίσθημα ασφάλειας των χρηστών.

Η προμήθεια αφορά όργανο ελλειπτικής κίνησης ποδιών, όργανο ποδηλάτου, εκτάσεων, βάδισης αέρος, πιέσεων ώμων, έλξεων ώμων, ποδήλατο ΑμεΑ, έκτασης χεριών ΑμεΑ, σύστημα ζυγών άθλησης ενηλίκων, διπλή μπάρα πιέσεων καθώς επίσης και εργασίες εφαρμογής πολυουρεθανικού υλικού σε γήπεδο ποδοσφαίρου, εργασίες τοποθέτησης ακρυλικού δαπέδου και διαγράμμισης αυτού, εξωτερικών γηπέδων καλαθοσφαίρισης-πετοσφαίρισης και αντισφαίρισης με ακρυλικά έγχρωμα υλικά και αντικατάσταση του ταμπλό σε μπασκέτα. Ακόμη, ο Δήμος Βόλου θα προμηθευτεί και εξοπλισμό υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων, η οποία αφορά στην αντικατάσταση των μπασκετών στα γήπεδα καλαθοσφαίρισης επί των οδών Γ. Δήμου με Eπισκοπής στον Βόλο και την τοποθέτηση πληροφοριακής πινακίδας στην είσοδο του χώρου. Παράλληλα, θα αντικατασταθούν τα ταμπλό στο ανοιχτό γήπεδο καλαθοσφαίρισης στην οδό Μανώλη Καλομοίρη στη θέση Πανόραμα Ν. Ιωνίας.
Εργασίες θα πραγματοποιηθούν και στο skatepark στην περιοχή του Αναύρου καθώς διαπιστώθηκαν βλάβες και φθορές στα όργανα.

Στο μεταξύ, μετά την έγκριση της σχετικής μελέτης, ο Δήμος Βόλου θα αντικαταστήσει το δάπεδο ασφαλείας στον προαύλειο χώρο του 37ου Νηπιαγωγείου. Η Υπηρεσία κατόπιν αυτοψίας προτείνει την αποξήλωση του φθαρμένου χλοοτάπητα και την προμήθεια και τοποθέτηση νέου δαπέδου ασφαλείας σε επιφάνεια συνολικού εμβαδού 167 m2 με σκοπό τη βελτίωση και αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου του ανωτέρω νηπιαγωγείου καθώς οι υπαίθριοι χώροι δραστηριοτήτων και παιχνιδιού πρέπει να ικανοποιούν τις ανάγκες των νηπίων και να παρέχουν ασφαλές περιβάλλον και προστασία από ατυχήματα.
Τέλος, ο Δήμος Βόλου θα συντηρήσει και θα επισκευάσει τη στέγης του δημοτικού κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η Τοπική Κοινότητα Κατωχωρίου, Δ.Ε. Πορταριάς που βρίσκεται στο Κατωχώρι. Συγκεκριμένα λόγω καιρικών συνθηκών και παλαιότητας, παρατηρούνται τοπικές φθορές στη στέγη (όπως σπασμένα κεραμίδια και άλλα που έχουν μετακινηθεί) οι οποίες χρήζουν αποκατάστασης προκειμένου να αντιμετωπισθούν προβλήματα υγρασίας στο κτίριο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το