Αθλητισμός

Νέα μπλεξίματα για Μέσι: Καταγγελία για απάτη και ξέπλυμα

Τα οικονομικά μπλεξίματα δεν έχουν τελειωμό για τον Λιονέλ Μέσι, όλα πιθανότατα εξαιτίας της διαχείρισης του πατέρα και μάνατζερ του, Χόρχε. Μετά από τα πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ που έχει δώσει στην Εφορία, σε πρόστιμα και αναδρομικά, ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα θα πρέπει να απολογηθεί και για την δράση του «Ιδρύματος Μέσι».

Ο Φεντερίκο Ρετόρι, πρώην υπάλληλος της συγκεκριμένης ΜΚΟ, προχώρησε σε καταγγελία στην Αργεντινή και τώρα έκανε το ίδιο και στην Ισπανία, για οικονομικά εγκλήματα κατά της Εφορίας, απάτη και ξέπλυμα χρήματος.

Ο Ρετόρι υποστηρίζει ότι «αυτοί οι άνθρωποι (σ.σ. αναφερόμενος σε Μέσι, Χόρχε και τον αδελφό του Ροδρίγο) χρησιμοποίησαν το «Ιδρυμα Λέο Μέσι» ως εργαλείο για την δημιουργία μιας βιτρίνας, ώστε να αυξηθούν τα έσοδα του ιδρύματος, χωρίς την παραμικρή πρόθεση να δοθούν τα έσοδα σε ενέργειες και κοινωνικά πρότζεκτ, όπως είναι υποχρεωμένοι να κάνουν, βάσει νομοθεσίας».

Δέκα εκατομμύρια ευρώ
Εκτός από την γραπτή καταγγελία, ο Ρετόρι προσκόμισε και έγγραφα προς εξέταση, όπως συμφωνίες του ιδρύματος με τις εταιρείες «Universal Assistance» και «Lafmur» για 2,1 εκατομμύρια δολάρια, «ποσά που αντί να επενδυθούν στους λογαριασμούς του ιδρύματος, πήγαν σε λογαριασμούς στο Λουξεμβούργο για άλλους σκοπούς».

Στην καταγγελία περιλαμβάνοντα και δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία ανέφεραν ότι τα έσοδα του Ιδρύματος από το 2007 έως το 2015 ήταν δέκα εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν δηλώθηκαν ούτε στην Ισπανία, ούτε στην Αργεντινή.

Συν τοις άλλοις, υπήρχαν και κάποια άκρως παράλογα έξοδα, όπως οι 500 χιλιάδες ευρώ για «έργα βελτίωσης των γραφείων του ιδρύματος», ένα ξενοίκιαστο γραφείο στην Λεωφόρο Ντιαγονάλ της Βαρκελώνης!

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το