Τοπικά

Νέα Μοναχή στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και συγκίνησης, τελέστηκε σήμερα στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου η Ρασοφορία της νέας Μοναχής Αντωνίας (κατά κόσμον Αναστασίας Μαντίκα). Η Αδελφή Αντωνία είναι 38 ετών, κατάγεται από την Λάρισα και είναι Πολιτικός Μηχανικός, απόφοιτη του Α.Π.Θ.
Την Ρασοφορία τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία του Γέροντος της Μονής, Αρχιμ. Εφραίμ, Ηγουμένου της Ιεράς, Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, κληρικών, αντιπροσωπειών Ιερών Μονών και πλήθους προσκυνητών.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης χαρακτήρισε το γεγονός «μία νέα γέννηση, σε μια καινούργια, αγγελική ζωή, όπως την θέλει η παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Το να προστίθεται μία νέα Μοναχή στο Μοναστήρι, σε αυτή την εκκοσμικευμένη εποχή είναι ένα θαύμα μοναδικό, γιατί αποδεικνύει ότι, όπου περισσεύει η αμαρτία υπερπερισσεύει η Χάρις».

Ο κ. Ιγνάτιος χαρακτήρισε τα Μοναστήρια και τον Μοναχικό βίο «την ραχοκοκαλιά της Εκκλησίας, την απόδειξη της ζωντανής Εκκλησίας…». Αναφερόμενος στο όνομα της νέας Μοναχής, τόνισε ότι δίδεται εις τιμήν του Καθηγητού της Ερήμου Αντωνίου του Μεγάλου, «όμως όλοι κατανοούμε ότι παραπέμπει στον ιδρυτή της Αδελφότητος και νέο Κτήτορα της Μονής, Μακαριστό π. Αντώνιο Ζούπη, ο οποίος έδωσε όλες τις δυνάμεις του στο να θεμελιώσει και να καταξιώσει την σύγχρονη εκλεκτή αδελφότητα της Μονής».

Ο Μητροπολίτης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινό, ο οποίος ανέλαβε την πνευματική καθοδήγηση της Αδελφότητος, μετά την εκδημία του π. Αντωνίου και τον χαρακτήρισε «οδηγό έμπειρο στην πνευματική ζωή, που προσφέρει ασφάλεια και ανάπαυση στην Αδελφότητα…».
Ο κ. Ιγνάτιος κάλεσε την Αδελφή Αντωνία να διακρίνεται πάντα από την ταπείνωση και την απλότητα των ποιμένων της Βηθλεέμ, από την σοφία των Μάγων της Ανατολής, οι οποίοι εμπιστεύτηκαν το σημείο του Θεού και έφθασαν στον νεογέννητο Χριστό. Ζήτησε να έχει ως πρότυπο την Παναγία Μητέρα μας και να μην ξεχνά ότι «ο μοναχικός βίος είναι ένα είδος μαρτυρίου, τον κύκλο του οποίου άνοιξε ο σήμερα εορταζόμενος Πρωτομάρτυς Στέφανος».

Τέλος, συνεχάρη τους γονείς της Αδελφής Αντωνίας, γιατί έδωσαν την ευχή τους και στήριξαν την ώριμη απόφαση του παιδιού τους και τους διαβεβαίωσε ότι θα βλέπουν πλέον ζωντανή και πλούσια την χάρη και την ευλογία του Θεού στην ζωή τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το