Τοπικά

Nέα μηνύματα απατεώνων σε Βολιώτες για κληρονομιές που περιμένουν είσπραξη

«Χαιρετίσματα από το Λονδίνο». Αυτό ήταν το κύριο θέμα του email που έλαβαν και αρκετοί Βολιώτες τις προηγούμενες ημέρες. Το μήνυμα ερχόταν ως επί το πλείστον στα ανεπιθύμητα εισερχόμενα της ηλεκτρονικής τους αλληλογραφίας. Ως αποστολέας εμφανιζόταν ένας δικηγόρος από τη Μεγάλη Βρετανία και το δόλωμα φαίνεται πω ήταν… μια κληρονομιά. Οι δράστες που βρίσκονται πίσω από το email προσπαθούν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες τάζοντας χρήματα από μία κληρονομιά πελάτη τους. Με το μήνυμα προσπαθούν να πείσουν τα υποψήφια θύματά τους που δικαιούνται χρήματα από την κληρονομιά και τους καλούν να επικοινωνήσουν μαζί τους.
Το μήνυμα όπως έφτασε στα emails ανέφερε το εξής:
«Χαιρετισμούς, ελπίζω εσείς και η οικογένειά σας να είστε ασφαλείς. Το όνομά μου είναι George Martins. Είμαι βρετανός δικηγόρος. Έχω σημαντικές πληροφορίες για εσάς σχετικά με τον αποθανόντα πελάτη μου που έχει το ίδιο οικογενειακό όνομα και υπηκοότητα με εσάς. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες».

Το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι ο δράστης ή οι δράστες που βρίσκονται πίσω από την αποστολή του μηνύματος δεν μπήκαν καν στον κόπο να γίνουν πιστευτοί. Και αυτό γιατί ενώ ο δικηγόρος που φέρεται να στέλνει το μήνυμα λέγεται Martins, το email έχει ως αποστολέα τον… Ahmed Rashid. Ενδεχομένως πίστευαν ότι οι αναγνώστες του μηνύματος δεν θα πρόσεχαν καν την ηλεκτρονική διεύθυνση του αποστολέα.
Σε κάθε περίπτωση η Ελληνική Αστυνομία προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε μηνύματα που τους υπόσχονται ότι θα κερδίσουν χρήματα, να μην απαντούν σε αυτά και να μη δίνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και να ενημερώνουν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το