Τοπικά

Νέα κατάσχεση από την ΕΡΓΗΛ στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ- “Σήκωσε” 1,4 εκ.ευρώ -Έκτακτο συμβούλιο

Οι εργαζόμενοι και η τοπική κοινωνία μπορεί να είχαν ενημερωθεί από την δημοτική αρχή του Βόλου ότι κέρδισε δικαστήριο σύμφωνα με το οποίο οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΜΒ είναι πλέον ακατάσχετοι, αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση του Συλλόγου Εργαζομένων την Παρασκευή το μεσημέρι η ΕΡΓΗΛ “σήκωσε” από τη Εurobank 1,4 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό των κατασχέσεων από τα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ έχει ανέβει στα 5 περίπου εκατομμύρια ευρώ και οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν πως δεν θα πληρωθούν άριο, αλλά θα γίνει προσπάθεια να πληρωθούν μέχρι την Παρασκευή.

“Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει καθώς όλα τα αιτήματα για μη κατάσχεση των λογαριασμών είχαν γίνει δεκτά. Προφανώς βρήκε ένα νομικό κενό η ΕΡΓΗΛ και αξιοποίησε” τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Ζεμπέογλου. Σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Στ. Παπαευσταθίου δήλωσε σχετικά:

Περίπου στις 4 το μεσημέρι της Πέμπτης ήρθε στη ΔΕΥΑΜΒ ένα απόγραφο από την ΕΡΓΗΛ το οποίο αναφερόταν σε τόκους από τον Φεβρουάριο του 2015 μέχρι τον Απρίλιο του 2018. Την επόμενη μέρα όταν ξεκίνησαν οι συναλλαγές διαπιστώσαμε ότι οι λογαριασμοί ήταν δεσμευμένοι. Τι έχει γίνει; Ταυτόχρονα με το απόγραφο, η ΕΡΓΗΛ κατέθεσε και ένα κατασχετήριο το οποίο δεν έχει επιδοθεί ακόμη στη ΔΕΥΑΜΒ.
Κατά παράβαση των δυο αποφάσεων του Πρωτοδικείου Βόλου και των Αθηνών, οι τράπεζες πάλι φοβήθηκαν και έχουν δεσμεύσει τα ποσά. Αύριο θα κατατεθούν μηνύσεις.

Αύριο Τρίτη, στο Πρωτοδικείο Βόλου, στις 11.30 πρόκειται να συζητηθεί η αίτηση προσωρινής διαταγής κατά της απόφασης που επιτρέπει στην ΕΡΓΗΛ να κατάσχει χρηματικό ποσό της ΔΕΥΑΜΒ από λογαριασμό της στην Eurobank, ενώ θα κατατεθούν και μηνύσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Βόλου, κατά όσων επέτρεψαν, παρά τις υπάρχουσας δικαστικές αποφάσεις, να συμβεί αυτό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το