Ελλάδα

Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή του ΔΕΔΔΗΕ για τα τέλη ακινήτων

ded-708

Μια νέα διαδικτυακή εφαρμογή για τα τέλη ακινήτων, δημιούργησε ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας προκειμένου να αναβαθμίσει τον τρόπο επικοινωνίας των δήμων με την εταιρία.

Ο ΔΕΔΔΗΕ διατηρεί βάση δεδομένων με στοιχεία των ακινήτων, τα οποία παρέχονται από τους δήμους, όπως η επιφάνεια σε τετραγωνικά μέτρα και η τιμή ζώνης, και είναι αρμόδιος να αποστέλλει στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας τα στοιχεία αυτά προκειμένου να υπολογίζονται τα δημοτικά τέλη, ο δημοτικός φόρος και το τέλος ακίνητης περιουσίας ώστε να εισπράττονται από τους πελάτες τους και να αποδίδονται στη συνέχεια στους αντίστοιχους δήμους.

Η νέα web εφαρμογή θα αντικαταστήσει σταδιακά τον υφιστάμενο τρόπο αποστολής (μέσω ταχυδρομείου) των μεταβολών των στοιχείων των ακινήτων όλων των δήμων της χώρας προς την εταιρία, περιορίζοντας δραστικά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και τις καθυστερήσεις.

Όλοι οι δήμοι της χώρας θα μπορούν, αφού αποκτήσουν τον αντίστοιχο κωδικό πρόσβασης, να εισάγουν τα αρχεία μεταβολών, να ελέγχουν τυχόν λανθασμένες εγγραφές και να προβαίνουν άμεσα στις απαραίτητες διορθώσεις.

Με τη νέα σύγχρονη ηλεκτρονική διαδικασία, οι δήμοι, χωρίς καμία αλλαγή στο υπάρχον μηχανογραφικό τους σύστημα, θα βελτιώσουν την ταχύτητα ενημέρωσης των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας με τις μεταβολές των στοιχείων των ακινήτων.

Η εφαρμογή λειτουργεί ήδη πιλοτικά στους δήμους του Πειραιά και της Γλυφάδας και θα επεκταθεί σταδιακά σε όλους τους δήμους της χώρας.

«Η αναβάθμιση της επικοινωνίας του ΔΕΔΔΗΕ με τους δήμους, εντάσσεται στην πελατοκεντρική στρατηγική που υιοθετεί η εταιρία, με κύριο στόχο την αξιόπιστη και ποιοτική εξυπηρέτηση τόσο των καταναλωτών όσο και των λοιπών συνεργαζόμενων φορέων» όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το