Τοπικά

Νέα γραμμή από το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου στο κέντρο – Με λεωφορεία μικρού μεγέθους μέσω Ανθ. Γαζή και Κωνσταντά

Να επεκτείνει το δίκτυο των δρομολογίων της και σε άλλες περιοχές του κεντρικού πολεοδομικού ιστού, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες κατά τη μετάβασή τους σε διάφορες υπηρεσίες και άλλους προορισμούς, επιδιώκει η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου.
Και ήδη στα σχέδιά της είναι μια νέα γραμμή που θα ξεκινά από το αρχαιολογικό μουσείο, θα διατρέχει την Ανθίμου Γαζή, θα προσεγγίζει τις εγκαταστάσεις του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και στη συνέχεια θα επιστρέφει πάλι στο Μουσείο μέσω της οδού Κωνσταντά. Μάλιστα στη γραμμή αυτή θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν λεωφορεία μικρότερου μεγέθους που ήδη υπάρχουν.
Ο πρόεδρος του Αστικού Κτελ Βόλου κ. Νίκος Ευαγγελινός μίλησε στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία Παντού», όπου ανέφερε πως «στους τρεις μήνες του καλοκαιριού η πληρότητα κυμάνθηκε στο 60% σε σχέση με το 2019. Ακόμη ισχύουν περιορισμοί στην παρουσία επιβατών που είναι στο 65% των θέσεων. Εμείς τηρούμε τα μέτρα, απολυμαίνονται τα λεωφορεία, όλοι, οδηγοί και επιβάτες φορούν τις μάσκες τους και εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Με την πυκνή συχνότητα των δρομολογίων υπάρχουν χαμηλές πληρότητες και πολίτες μπορούν να νιώθουν ασφαλείς».

Ο κ. Ευαγγελινός αναφέρθηκε και στα επόμενα σχέδια του Αστικού ΚΤΕΛ λέγοντας πως «ήδη αρχίζει να υλοποιείται το σχέδιο με την τηλεματική και μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα έχει λάβει την ολοκληρωμένη του μορφή. Σε λίγο καιρό οι επιβάτες θα μπορούν να αξιοποιούν σύγχρονες μορφές τεχνολογίας.
Επίσης σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου θα αντικατασταθούν 42 κεντρικά στέγαστρα μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος». Προσδοκούμε πως μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουν τοποθετηθεί σύγχρονα στέγαστρα με πολλαπλές λειτουργίες. Επίσης μέχρι τέλος του έτους θα έχει μπει το ηλεκτρονικό εισιτήριο που θα προσφέρει πολλές δυνατότητες. Παρότι δεχτήκαμε σημαντικά πλήγματα από την πανδημία, δεν σταματάμε να υλοποιούμε τον σχεδιασμό μας».

Μια αναγκαία γραμμή δρομολογίου
Ο κ. Ευαγγελινός αναφέρθηκε και σε νέες γραμμές εντός του πολεοδομικού ιστού της πόλης λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο δήμος Βόλου υλοποιεί το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας και ήδη έχουμε κάνει μια πρώτη επαφή οι φορείς. Καταθέτουμε τις προτάσεις μας για την πόλη που θέλουμε στο μέλλον φιλική προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Έτσι έχουμε καταθέσει μια πρόταση για μια γραμμή που τη θεωρούμε σημαντική, καθώς θα μπορούσε να συνδέσει το κομμάτι μεταξύ Πολυμέρη και Αναλήψεως που είναι πυκνοκατοικημένο και να συνδεθεί με το κέντρο. Πιο αναλυτικά η γραμμή αυτή θα μπορούσε να ξεκινά από το Μουσείο στο Νοσοκομείο, να διασχίζει τη Γαζή, την Επτά Πλατανίων, να κατεβαίνει από την Καραμπατζάκη, να συνδέει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, και να επιστρέφει από την Εφορία, το ΙΚΑ, διασχίζοντας στο τέλος την οδό Κωνσταντά. Αυτή η γραμμή είναι απαραίτητη και οι πολίτες δεν θα είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στις οδούς Πολυμέρη και Αναλήψεως για να πάρουν το λεωφορείο. Είναι επιτακτική η ανάγκη να δημιουργήσουμε αυτή τη γραμμή που θα εξυπηρετείται από τα μικρά λεωφορεία. Και βέβαια μόνο με τη συνεργασία με τον δήμο θα μπορούσε να υλοποιηθεί ένα τέτοιο σχέδιο άμεσα».

Πλάνο για μαθητές και φοιτητές
Τα θερινά δρομολόγια θα συνεχιστούν μέχρι και τις 12 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα και φέτος πολύς κόστος αξιοποίησε αυτά τα δρομολόγια και αρκετοί με ένα εισιτήριο μπορούσαν να φτάσουν στις παραλίες.
Ενόψει της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς επισήμανε πως «ήδη ετοιμάζουμε το χειμερινό μας πλάνο που θα εξυπηρετήσει μαθητές και φοιτητές».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το