Ελλάδα

Νέα φοροεπιδρομή για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων

foroi ix
Φορο-επιδρομή στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων φαίνεται να ετοιμάζει η κυβέρνηση, που αναζητά 3 δισ. ευρώ για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Αυξήσεις φόρων έρχονται επίσης για κινητά τηλέφωνα και συνδρομητική τηλεόραση.

Σύμφωνα με το… καλό σενάριο της Κομισιόν, το δημοσιονομικό κενό έως το 2018 ανέρχεται σε 3% του ΑΕΠ ή περίπου 6 δισ. ευρώ. Πληροφορίες του Μega αναφέρουν ότι έχουν ήδη βρεθεί τα μισά από αυτά, δηλαδή 3 δισ. ευρώ, από την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και τη μονιμοποίηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ πλέον αναζητούνται άλλα 3 δισ. ευρώ.

Έτσι, στο οικονομικό επιτελείο φέρονται να εξετάζουν ήδη:

•Νέα αύξηση στους ΕΦΚ των καυσίμων

•Εξίσωση του φόρου στο ντίζελ κίνησης με εκείνον της αμόλυβδης, που θα επιβαρύνει δραματικά το κόστος κυκλοφορίας των πετρελαιοκίνητων οχημάτων, των οποίων ο αριθμός έχει αυξηθεί αλματωδώς τα τελευταία χρόνια

•Αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας, αλλά και στους φόρους για την αγορά ΙΧ, κυρίως στα μικρού και μεσαίου κυβισμού, που γνώρισαν άνθηση τα τελευταία χρόνια.

Η φοροεπιδρομή, που σχεδιάζει η κυβέρνηση επεκτείνεται:

•Στα κινητά τηλέφωνα, με αύξηση του τέλους κινητής τηλεφωνίας στους λογαριασμούς των καταναλωτών

•Στους χρήστες συνδρομητικής τηλεόρασης με επιβολή ειδικού τέλους.

“Κλειδί”, ωστόσο, για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης παραμένει η στάση του ΔΝΤ, το οποίο δεν έχει ακόμη συμφωνήσει στο σενάριο της Κομισιόν και δεν έχει αλλάξει την εκτίμησή του για μέτρα 9 δισ. ευρώ έως το 2018.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το