Τοπικά

Νέα ερώτηση της ΛΑΣ για το ξενοδοχείο ELIVI στις Κουκουναριές

Νέα επερώτηση για το ξενοδοχείο ELIVI στις Κουκουναριές κατέθεσε η παράταξη της ΛΑΣ στο δημοτικό συμβούλιο Σκιάθου.
Όπως τονίζει η παράταξη, οι έντονες ανησυχίες των κατοίκων του νησιού οφείλονται σε μαρτυρίες, φωτογραφίες και δημοσιεύματα για αγωγούς που καταλήγουν στη θάλασσα στα Αμπελάκια με άγνωστο περιεχόμενο αλλά και έντονη δυσοσμία στην περιοχή των Κουκουναριών, ιδιαίτερα το βράδυ. Επιπλέον κάτοικοι και παραθεριστές έχουν παρατηρήσει ότι υπάρχουν πεύκα στην περιοχή τα οποία ξεραίνονται σε ομάδες, δημιουργώντας ερωτηματικά για το αν είναι τυχαίο γεγονός ή υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση.
Επίσης το συγκεκριμένο ξενοδοχείο και βίλες στην περιοχή της Μπανάνας και στα Αμπελάκια έχουν τοποθετήσει μπάρες, αποκόπτοντας την πρόσβαση στις παραλίες με ίδια μέσα, αναγκάζοντας κατοίκους και τουρίστες να χρησιμοποιούν μέσο του ξενοδοχείου (βαν) για να μεταφερθούν στην παραλία. Δεν διστάζουν μάλιστα σεκιουριτάδες του ξενοδοχείου, σύμφωνα με μαρτυρίες τουριστών, να αποκαλούν τις παραλίες “ιδιωτικές” και να απειλούν ότι θα καλέσουν την αστυνομία!
Δεν είναι η πρώτη φορά που στον ίδιο χώρο υπάρχει υποψία για επικίνδυνες περιβαλλοντικά δραστηριότητες. Πριν τις δημοτικές εκλογές είχαμε καταγγείλει ότι στον ίδιο χώρο το βράδυ υπάρχουν αφύλακτες φωτιές, μία ανάσα από το δάσος της Στροφιλιάς.
Η δημοτική αρχή πρέπει να απαντήσει στα εξής ερωτήματα :
Τι ενέργειες θα κάνετε για να διερευνήσετε τις καταγγελίες για παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες Αμπελάκια, μικρή και μεγάλη Μπανάνα;
Τι θα κάνετε για να διερευνήσετε τις παραπάνω καταγγελίες που αφορούν τη μόλυνση του περιβάλλοντος, την αιτία ξήρανσης των δέντρων στην περιοχή των Κουκουναριών, καθώς και το περιεχόμενο των αγωγών που καταλήγουν στη θάλασσα ;

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το