Τοπικά

Νέα ερώτηση Μ. Χρυσοβελώνη για στοχευμένους ελέγχους ΣΔΟΕ σε βουλευτές

Χρυσοβελωνη

Στο θέμα των στοχευμένων ελέγχων του ΣΔΟΕ σε βουλευτές της αντιπολίτευσης, επανήλθε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ένα μήνα μετά την αρχική της ερώτηση στην οποία δεν πήρε απάντηση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση.

Η Μ. Χρυσοβελώνη απευθυνόμενη ξανά στους υπουργούς Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη και Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου ζητά με ερώτηση της, την διερεύνηση της ύπαρξης κυκλώματος πολιτικών διαρροών για ελέγχους του ΣΔΟΕ.

Η ερώτηση απευθύνεται με αφορμή πληροφορίες που διέρρευσαν πρόσφατα, λίγο πριν από ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, για επικείμενη επιβολή προστίμων – μαμούθ από το ΣΔΟΕ στους ίδιους ή σε στενούς συγγενείς τους.

Με την ερώτηση της αυτή η βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝ.ΕΛ ζητά να μάθει:
1. αν ελέγχθηκε από το υπουργείο Οικονομικών κύκλωμα διαρροών προς φιλικά στη ΝΔ πρόσωπα
2. αν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις κατά των εμπλεκομένων.

Σε ό,τι αφορά την χθεσινή πρωτοβουλία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να διερευνήσει καταγγελίες περί «μαύρου ταμείου» για χρηματισμό βουλευτών εν όψει της προεδρικής εκλογής, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε το εξής σχόλιο:

«Είναι αναμφίβολα θετική η παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την διερεύνηση της υπόθεσης του «μαύρου ταμείου» που φέρονται να χρηματοδοτούν επιχειρηματίες φίλα προσκείμενοι στη Συγκυβέρνηση. Παράλληλα όμως οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αναμένουμε όμοια εισαγγελική παρέμβαση για να διευκρινιστεί τι ακριβώς συνέβη με τις υποθέσεις επιβολής από το ΣΔΟΕ προστίμων – μαμούθ σε συγγενείς ή σε βουλευτές της αντιπολίτευσης που πρόσφατα ανεξαρτητοποιήθηκαν.
Είναι αναγκαίο να μάθουμε, πριν τον Φεβρουάριο, πως και γιατί διέρρευσαν οι πληροφορίες αυτές εν όψει κρίσιμων πολιτικών γεγονότων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το