Τοπικά

Νέα έργα από τη ΔΕΥΑ Aλμυρού αξίας 436.191 ευρώ

Τα έργα που περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του έτους 2020 για τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Αλμυρού, αφορούν στην επέκταση – βελτίωση – συντήρηση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, τη σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων, καθώς και τη σωστή λειτουργία και συντήρηση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων του Καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού. Τα έργα είναι ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η υλοποίηση των έργων του τεχνικού προγράμματος στοχεύει στη δημιουργία όλων αυτών των υποδομών που είναι απαραίτητες για να έχει ο δημότης καταναλωτής επάρκεια και ποιότητα στο νερό που καταναλώνει, καθαρό και λειτουργικό δίκτυο αποχέτευσης, καθώς και σωστή και γρήγορη εξυπηρέτηση.
Το τεχνικό πρόγραμμα χωρίζεται σε τρεις ενότητες.
Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει τα έργα που έχει περαιωθεί το φυσικό αντικείμενό τους και δεν έχουν εξοφληθεί. Η δαπάνη των έργων της ενότητας αυτής ανέρχεται στο ποσό 445.011,39 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και αφορά στο κλείσιμο των έργων της αποχέτευσης, των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων και της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από το Ταμείο Συνοχής, καθώς και τα έργα που έγιναν για τη συντήρηση και επαναλειτουργία των ταχυδιυλιστηρίων του δικτύου από το φράγμα Μαυρομάτι.

Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει τα έργα, τα οποία έχουν συμβασιοποιηθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη. Η δαπάνη των έργων της ενότητας αυτής ανέρχεται στο ποσό των 1.607.583,51 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και αφορά στη συντήρηση και λειτουργία των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων, την αντικατάσταση του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της Ευξεινούπολης, καθώς και την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων της Αμαλιάπολης.
Η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει τα έργα που σχεδιάζονται να εκτελεστούν μέσα στο 2020. Η δαπάνη των έργων της ενότητας αυτής ανέρχεται στο ποσό των 436.191,13 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και αφορά έργα και προμήθειες για την επέκταση, συντήρηση και τη λειτουργία των δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το