Αθλητισμός

Νέα επιτυχία για τη Νίκη με… άρωμα Μιράντα

Άρωμα… Μιράντα είχε η χθεσινή επιτυχία της Νίκης. Με δικό του γκολ στο 83’ οι «κυανόλευκοι» επικράτησαν 2-1 του ΠΑΟΚ Β’ στο Πανθεσσαλικό και πανηγύρισαν την πέμπτη συνεχόμενη νίκη τους. Το σκορ είχε ανοίξει στο 43’ ο Βασιλείου από ασίστ του Κουσκουνά, ενώ οι Θεσσαλονικείς είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στο 69’ με τον Μπράντονιτς.

 Ο Αλέκος Βοσνιάδης αιφνιδίασε χθες καθώς επέλεξε τον Περιστερίδη αντί του Μπάγιτς και τον Πάνο ως αμυντικό μέσο αφήνοντας στον πάγκο τον Παναγιωτίδη. Επίσης επανήλθε ο Γκαρσία, που δεν έπαιξε στο βολιώτικο ντέρμπι. Η διάταξη ήταν 4-2-3-1 με την ακόλουθη σύνθεση: Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Περιστερίδης έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Κάσσο, Γρομητσάρη, Ανδρέου και Αθανασίου. Αμυντικοί χαφ ήταν οι Πάνος, Τσουκαλάς, από τις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Μιράντα (δεξιά) και Βασιλείου (αριστερά), με τον Γκαρσία «δεκάρι» και τον Κουσκουνά σέντερ φορ.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Πάμπλο Γκαρσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Τάχατο να νιώθει ενοχλήσεις στην προθέρμανση και να αντικαθίσταται από τον Τσοπούρογλου. Το σύστημα ήταν 3-4-3 ως εξής: Τερματοφύλακας ήταν ο Μπαλωμένος ενώ οι Αποστολόπουλος, Παναγιώτου και Κουλιεράκης αποτελούσαν την τριάδα των στόπερ. Τη δεξιά πλευρά κάλυπτε ο Τσοπούρογλου και την αριστερή ο Τσαούσης, στον άξονα της μεσαίας γραμμής τοποθετήθηκαν οι Ουεντραόγκο και Σαλαμούρας, με επιθετική τριπλέτα τους Τζίμα (δεξιά), Κουλούρη (αριστερά) και Κούτσια (κορυφή).

Έτοιμο γκολ από Κουσκουνά σε Βασιλείου για τη Νίκη
Η πρώτη επίσκεψη της Νίκης στα αντίπαλα καρέ καταγράφηκε στο 8’. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μιράντα, ο Γρομητσάρης κέρδισε την πρώτη κεφαλιά, αλλά ο Τσουκαλάς δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του προ του Μπαλωμένου. Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ Β’ να βγει απειλητικά μπροστά. Ο Κουλούρης γύρισε για τον Τζίμα, ο οποίος όμως κλώτσησε… αέρα .

Μεγάλη ευκαιρία για τη βολιώτικη ομάδα στο 17’. Ο Γκαρσία εκτέλεσε κόρνερ πλασαριστά στον Βασιλείου, ο οποίος «γέμισε» για τον Κάσσο. Αυτός κέρδισε την πρώτη κεφαλιά και ο Κουσκουνάς έπιασε θεαματικό «ψαλίδι», με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι (άουτ).

Νέα καλή στιγμή για το συγκρότημα του Αλέκου Βοσνιάδη στο 23’. Ο Κάσσος πραγματοποίησε σέντρα και ο Κουσκουνάς κεφαλιά, που πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι. Στο 24’ ο Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ και ο Μπαλωμένος με γροθιές παραχώρησε κόρνερ. Ακόμη ένα φάουλ σε καλή θέση για τους γηπεδούχους στο 27’, με τον Κάσσο αυτή τη φορά να εκτελεί πάνω από την εστία.

Ο «δικέφαλος του βορρά» άγγιξε το γκολ στο 36’ σε μια ανύποπτη στιγμή. Ο Κουλούρης δοκίμασε σέντρα από τα αριστερά και η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά χτυπώντας στο αριστερό δοκάρι. Στην επαναφορά η μπάλα βρήκε τον Αθανασίου και για λίγα εκατοστά δεν κατέληξε στα δίχτυα φεύγοντας κόρνερ.

Σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και ο τραυματισμός του Κάσσου αμέσως μετά να ανησυχήσει τους γηπεδούχους. Τη θέση του πήρε στο 38’ ο Παναγιωτίδης, με τον Πάνο να μετατοπίζεται στο γνώριμο πόστο του δεξιού οπισθοφύλακα.

Παρόλα αυτά η Νίκη βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα χάρη σε μια υποδειγματική αντεπίθεση στο 43’. Ο Παναγιωτίδης έβγαλε στον κενό χώρο τον Κουσκουνά, ο οποίος μπήκε στη μεγάλη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Βασιλείου, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να παραβιάσει την κενή εστία γράφοντας το 1-0.

Ισοφάρισε ο ΠΑΟΚ Β’ αλλά  ο Μιράντα δήλωσε «παρών»
Με τον Αλιατίδη στη θέση του Γκαρσία άρχισε το β’ μέρος η Νίκη. Το σύστημα μετατράπηκε σε 3-4-3 με τον νεοεισελθόντα στο πλευρό των Γρομητσάρη, Ανδρέου. Μάλιστα ο Αλιατίδης παραλίγο να χριστεί σκόρερ στο 52’, όταν δέχθηκε την μπάλα έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μιράντα, αλλά δεν τη βρήκε όπως θα ήθελε χάνοντας την ευκαιρία. Ακόμη πιο μεγάλη ήταν η ευκαιρία του 58ου λεπτού για τη Νίκη. Ο Κουσκουνάς βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπαλωμένο αλλά νικήθηκε από τον νεαρό τερματοφύλακα.

Στο 65’ ο Μπράντονιτς μπήκε ως αλλαγή μετά από μακρά απουσία λόγω τραυματισμού και χρειάστηκε μόλις τέσσερα λεπτά για να παίξει ρόλο στο ματς. Ο Βόσνιος κινήθηκε στην πλάτη του Πάνου που δεν συνεννοήθηκε σωστά με τον Περιστερίδη δίνοντας την ευκαιρία στον νεαρό εξτρέμ να περάσει την μπάλα κάτω από τα πόδια του 31χρονος πορτιέρο ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η εξέλιξη ήταν απρόσμενη, καθώς ο ΠΑΟΚ Β’ δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικός, γεγονός που σόκαρε τους «κυανόλευκους». Αντίθετα ανέβασε κατακόρυφα των ψυχολογία των νεαρών παικτών του «δικεφάλου του βορρά», οι οποίοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ στο 75’ με τον Κούτσια, αλλά ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ αφού ήταν εκτεθειμένος.

Στο 76’ η Νίκη ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Μιράντα από τον Κουλιεράκη, αλλά ο κ. Πολυχρόνης έδειξε «παίζετε». Παρόλα αυτά η βολιώτικη ομάδα ανασυντάχθηκε γρήγορα και στο 83’ ο Παναγιωτίδης μπήκε μόνος στην περιοχή από τα δεξιά και πλάσαρε, για να διώξει προ της γραμμής ο Κουλιεράκης σε κόρνερ. Εκτελεστής ο Αθανασίου προς το δεύτερο δοκάρι, όπου πετάχθηκε ο Μιράντα και με δυνατή κεφαλιά «κάρφωσε» τον Μπαλωμένο διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του (2-1).

Στο 89’ ο Περιστερίδης χρειάστηκε να επέμβει με γροθιές σε κεφαλιά του Σπυρίδη από πολύ πλάγια θέση., ενώ στο 93’ ο Μπράντονιτς βρήκε τον προωθημένο Σδρόσδη που σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Παρόμοια κατάληξη είχε ωραία ενέργεια και σουτ του Μιράντα ακριβώς με την εκπνοή. Αυτό όμως δεν στεναχώρησε ιδιαίτερα τους «κυανόλευκους» που πανηγύρισαν την πέμπτη σερί επιτυχία φωνάζοντας «Νίκη ολέ» μαζί με τους οπαδούς που έδωσαν βροντερό «παρών» χθες στο Πανθεσσαλικό…

Διαιτητής: Πολυχρόνης (Πιερίας).
Βοηθοί: Βρούζος, Μηνούδης (Πιερίας).
4ος διαιτητής: Μέγας (Πιερίας).
Κίτρινες: Παναγιωτίδης, Μιράντα – Τσαούσης, Αποστολόπουλος, Τσοπούρογλου.
ΝΙΚΗ: Περιστερίδης, Κάσσος (38’ λ.τρ. Παναγιωτίδης), Αθανασίου, Γρομητσάρης, Ανδρέου, Πάνος, Τσουκαλάς, Μιράντα, Βασιλείου (71’ Βλαχομήτρος), Γκαρσία (46’ Αλιατίδης), Κουσκουνάς (87’ Κυρίτσης).
ΠΑΟΚ: Μπαλωμένος, Αποστολόπουλος, Παναγιώτου, Κουλιεράκης, Τσαούσης (65’ Γρόσδης), Τσοπούρογλου, Ουεντραόγκο (65’ Γιαξής), Σαλαμούρας, Κουλούρης (65’ Μπράντονιτς), Τζίμας (46’ Σπυρίδης), Κούτσιας (78’ Πανίδης).

Share
Ετικέτες: Νίκη Βόλου

Πρόσφατα άρθρα

45χρονος «άδειαζε» τραπεζικούς λογαριασμούς με τη μέθοδο «Phishing»

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη περιπτώσεις κλοπών (τετελεσμένες και σε απόπειρα),…

27 Δεκεμβρίου 2023

Μουσική, χορός, δώρα και εδέσματα από την ΟΕΒΕΜ και το Επιμελητήριο Μαγνησίας στον πεζόδρομο της Ερμού

Για μία ακόμη χρονιά η Ο.Ε.Β.Ε.Μ. με το Επιμελητήριο Μαγνησίας διοργανώνουν δράση στήριξης και προώθησης…

27 Δεκεμβρίου 2023

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον 18χρονο που σκότωσε τον 16χρονο αδερφό του

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία άσκησε ο εισαγγελέας στον 18χρονο που ομολόγησε…

27 Δεκεμβρίου 2023

Μητσοτάκης για τον θάνατο του αστυνομικού: Η τιμωρία των δολοφόνων είναι ζήτημα τιμής

«Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής…

27 Δεκεμβρίου 2023

Θρήνος για τον νεκρό επισμηναγό του T-2 Buckeye – Την πτήση παρακολουθούσαν η σύζυγος και τα παιδιά του

Επιβεβαιώνει τον θάνατο του κυβερνήτη του T-2 Buckeye, που κατέπεσε νωρίτερα σήμερα (27/12) στην Καλαμάτα,…

27 Δεκεμβρίου 2023

Πέθανε η σύζυγος του Κώστα Καρρά και ηθοποιός, Αγγελική Μπαρούτσου

Η Αγγελική Μπαρούτσου, σύζυγος του Κώστα Καρρά και ηθοποιός, έφυγε από τη ζωή. Περίπου 11…

27 Δεκεμβρίου 2023