Τοπικά

Νέα επίθεση του Μητροπολίτη Δημητριάδος στην Κυβέρνηση: «Είμαστε απέναντι σ΄ εκείνους που επιχειρούν να εξουθενώσουν τους ιερείς μας»

Την ημέρα της γιορτής του επέλεξε ο Δημητριάδος Ιγνάτιος για να επιτεθεί ακόμα μια φορά στην Κυβέρνηση για τη ρύθμιση των σχέσεων Κράτους  -Εκκλησίας. Στο πλαίσιο του πανηγυρικού εσπερινού, όπως κάθε χρόνο,  απένειμε την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό σε έναν παλιό Κληρικό, ως αναγνώριση του πολύμοχθου και πολυετούς ιερατικού του έργου. Εφέτος τιμήθηκε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ζαγοράς Πρωτ. Δημήτριος Ξυνογαλάς και με αφορμή την απόδοση τιμής ο Μητροπολίτης Δημητριάδος δήλωσε:

«Στο πρόσωπό του συνάντησα τον αληθινό λευίτη, τον αυθεντικό ιερέα, τον παπά του χωριού, με μόρφωση, ήθος και πίστη». Εξήρε την σταθερότητά του να διακονήσει τον τόπο του και παρατήρησε: «όταν έχουμε τέτοιους ιερείς, πώς να μην τους υπερασπιστούμε, πώς να μην σταθούμε αληθινοί πατέρες τους και αδελφοί, σε τούτες τις κρίσιμες ημέρες. Δεν υπερασπιζόμαστε συμφέροντα, ούτε την εξουσία μας. Υπερασπιζόμαστε την διακονία μας σ’ αυτόν τον λαό, γιατί ο κάθε παπάς είναι πατέρας και διάκονος του λαού, που τελεί τα ιερά Μυστήρια και διαφυλάττει την κοινωνική συνοχή. Γι’ αυτό στεκόμαστε αρωγοί, για να συνεχιστεί η μεγάλη ιερατική παράδοση της πατρίδας μας… Όλη η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος είμαστε απέναντι σ’ εκείνους που επιχειρούν να εξουθενώσουν τους ιερείς μας. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, για να κρατήσουμε ζωντανή την παράδοση σ’ αυτόν τον τόπο, που θέλει τον Ιερέα πατέρα και την Εκκλησία μάνα του λαού μας».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το