Κόσμος

Νέα επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη – Στόχος οι σταθμοί πετρελαίου

isis708_6

Σε νέες επιθέσεις κατά της Λιβύης κοντά στους σημαντικότερους τερματικούς σταθμούς πετρελαίου της χώρας, προχώρησε το Ισλαμικό Κράτος, αφήνοντας πίσω του επτά νεκρούς.

Για 2η μέρα συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί της ζώνης του λιμανιού και πετρελαϊκού τερματικού σταθμού Ες Σίντερ στη Λιβύη όπως ανέφερε εκπρόσωπος της δύναμης ασφαλείας των εγκαταστάσεων. Οι τζιχαντιστές, οι οποίοι βρίσκονται σε απόσταση περίπου 40 χλμ από το λιβυκό λιμάνι επιτέθηκαν και στον τερματικό πετρελαϊκό σταθμό Ρας Λανούφ, προκαλώντας πυρκαγιά σε τάνκερ.

Ο Μοχάμαντ αλ Μάνφι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η δεξαμενή «καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά», εκτιμώντας τη ζημία σε «περίπου 420.000 βαρέλια πετρελαίου».Από την πλευρά του ένας συνταγματάρχης των δυνάμεων που δηλώνουν πίστη στην κυβέρνηση που εδρεύει στην ανατολική Λιβύη τόνισε ότι οι δυνάμεις του δέχθηκαν επίθεση «από μια αυτοκινητοπομπή περίπου 10 οχημάτων του ΙΚ» στην περιοχή ανάμεσα στο Ες Σίντερ και το Ρας Λανούφ.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει καταφέρει να εδραιώσει την παρουσία του στη Λιβύη μετά τον έλεγχο στην πόλη της Σύρτης ωστόσο αδυνατεί να πάρει υπό τον έλεγχό του τις λυβικές πετρελαιοπηγές.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το