Τοπικά

Νέα επίθεση της Τζούλιας Τσαλίκη στην Περιφέρεια για ΑΓΕΤ και λιμάνι

Υπόλογη χαρακτηρίζει την Περιφερειακή Αρχή για την αδρανοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέτρησης αερίων ρύπων της ΑΓΕΤ η περιφερειακή σύμβουλος Τζούλια Τσαλίκη.  Σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ευθύνη για την έλλειψη ελέγχων στο εργοστάσιο, ενώ, αναφορικά με τη ρύπανση στο λιμάνι του Βόλου, καλεί την Περιφερειακή Αρχή να λάβει μέτρα για τον καταλογισμό ευθυνών και τη λύση του προβλήματος.

Η ανακοίνωση της Τζούλιας Τσαλίκη:

Υπόλογη η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αδρανοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέτρησης αερίων ρύπων της ΑΓΕΤ

“Τις τελευταίες ώρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας στοιχεία ελέγχων του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος για την ΑΓΕΤ, στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζεται η ανάγκη άμεσης επανενεργοποίησης της πλατφόρμας καταγραφής εναερίων ρύπων.
Χάρις στις ψύχραιμες και σοβαρές παρεμβάσεις της παράταξής μας, Θεσσαλών Συμπολιτεία, η Περιφερειακή Αρχή της Θεσσαλίας πέρασε από την δήθεν άγνοια, (δεν έχουμε αρμοδιότητα για το θέμα), την δήθεν ηρωική αντίσταση (απαιτούμε τώρα να αρθεί η απόφαση για καύση RDF), την κλάψα (δεν έχουμε κόσμο), στην αποδοχή των ευθυνών της και την ενεργοποίηση των παραπάνω κλιμακίων. Αυτό όμως δεν αποσείει την ευθύνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη διαφαινόμενη έλλειψη ελέγχων για τα έτη 2014, 2015 και 2016. Για όλα αυτά βέβαια περιμένουμε επίσημες και γραπτές απαντήσεις.

Το σίγουρο είναι ότι είχε δημιουργηθεί και λειτουργούσε ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής ρύπων στην οποία είχαν πρόσβαση οι αρμόδιες υπηρεσίες της τότε Νομαρχίας, πριν από το 2011, ενώ ατόνησε και καταργήθηκε όταν ανέλαβε η νυν Περιφερειακή Αρχή. Και επ’ αυτού περιμένουμε εξηγήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που ζητήσαμε να διεξαχθεί στον Βόλο.
Για το λιμάνι του Βόλου

Αντί η Περιφερειακή Αρχή να εξαπολύει επικοινωνιακές στρακαστ ρούκες ,παραπέμποντας στον εισαγγελέα το πολύ σοβαρό θέμα της ρύπανσης που παρατηρήθηκε στο λιμάνι του Βόλου, καλά θα είναι να ασκήσει πρώτα τα διοικητικά της καθήκοντα.

Τώρα που μετά από τόσα χρόνια κατάλαβε τι είναι τα Κλιμάκια Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος, ας ενεργοποιήσει τόσο αυτά, όσο και τις αρμόδιες υπηρεσίες της, και για τον περιβαλλοντικό έλεγχο οποιουδήποτε φορέα ή δραστηριότητας, που τυχόν εμπλέκεται.
Έχει εκ του νόμου τη δυνατότητα αλλά και την υποχρέωση να λάβει μέτρα για τον καταλογισμό ευθυνών αλλά κυρίως για να δρομολογηθεί η λύση του προβλήματος. Αυτός είναι ή θα πρέπει να είναι ο ρόλος των διοικούντων: να φέρνουν αποτέλεσμα και όχι να
πετούν μπαλάκια ευθυνών.
Καλή Ανάσταση και Καλή Φώτιση!”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το