Ελλάδα

Νέα επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά Στουρνάρα

stournaras
Με υψηλούς τόνους σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας για τη νομισματική πολιτική της χώρας.

Με σχόλιο που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει ότι με τη σημερινή του έκθεση ο διοικητής της ΤτΕ “όχι μόνο ξεπερνά τα όρια της θεσμικής του ιδιότητας, αλλά προσπαθεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός ασφυκτικού πλαισίου στις κινήσεις και τα διαπραγματευτικά περιθώρια της Ελληνικής Κυβέρνησης”.

“Και”, συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, “είναι απορίας άξιον πως συμβαίνει αυτό όταν υποτίθεται ότι ρόλος της Τράπεζας της Ελλάδος είναι η διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος”.
Εντονη κριτική στον κ.Στουρνάρα άσκησε εξάλλου ο Αλέκος Καλύβης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος προγράμματος οικονομικής πολιτικής.

Σε δήλωσή του, του καταλογίζει ότι “συνεχίζει να σκέφτεται περισσότερο σαν υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά -Βενιζέλου και να υπερασπίζεται μια πολιτική η οποία κατέστρεψε τη χώρα και την κοινωνία και η οποία αποδοκιμάστηκε από τον ελληνικό λαό”.
Ταυτόχρονα, αναφέρει ότι “καλό θα ήταν, ο κος Στουρνάρας, να ασχοληθεί περισσότερο με τα προβλήματα του τραπεζικού συστήματος και με τις -πολιτικής σκοπιμότητας- κινήσεις της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας ενάντια στη χώρα μας”.
Ο κ. Καλύβης υποστηρίζει ότι τα υπογραφόμενα από τον κ. Στουρνάρα συμπεράσματα της ενδιάμεσης έκθεσης για τη νομισματική πολιτική “δίνουν την εντύπωση ότι συνδράμει και ο ίδιος σε μια προσπάθεια που αναπτύσσεται διεθνώς και στη χώρα μας να τρομοκρατηθεί ο ελληνικός λαός και να πιεστεί η κυβέρνηση να υπογράψει άρον-άρον μια συμφωνία, ανεξάρτητα από το περιεχόμενό της, στο όνομα του να αντιμετωπιστούν τα χειρότερα”.
Συνεχίζοντας στους ίδιους υψηλούς τόνους απέναντι στον διοικητή της ΤτΕ, αναφέρει ότι “εκείνο που δεν θέλει να καταλάβει ο κος Στουρνάρας είναι ότι τα χειρότερα έχουν ήδη επισυμβεί κατά την διάρκεια της προηγούμενης πενταετίας και με την δική του συνδρομή”.
“Η Ελλάδα”, συνεχίζει, “δεν θα γίνει μια φτωχή χώρα όπως επισημαίνει διότι είναι ήδη μια φτωχή χώρα με μια εξαντλημένη οικονομία και κοινωνία από τις πολιτικές των μνημονίων , κατάσταση από την οποία προσπαθεί με τεράστιες δυσκολίες η ελληνική κυβέρνηση να απεμπλέξει τη χώρα και γι αυτό χρειάζεται μια προωθητική συμφωνία που να δίνει λύση και προοπτική στη χώρα”.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το