Τοπικά

Νέα επιστολή Μπ. Ζάχου στη Διεύθυνση Υγείας για το νερό στην Αγριά

Νέα επιστολή στην προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας απέστειλε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Βόλος Έξυπνη Πόλη” Μπάμπης Ζάχος, μετά την πρόσφατη αναφορά του για το πόσιμο νερό στην Αγριά.   Σε συνέχεια της αναφοράς του ζητεί από την προϊσταμένη να τον ενημερώσει για τα εξής θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της.  Oι ερωτήσεις που θέτει ο κ. Ζάχος:

1ον Ποτέ διενεργήθηκαν οι έλεγχοι του πόσιμου νερού στην Άγρια το τελευταίο τρίμηνο (Μάρτιος- Απρίλιος – Μάιος)
2ον Ποια τα αποτελέσματα των ελέγχων σε βαρέα μέταλλα και τυχόν υπερβάσεις
3ον Ποτέ ειδοποιήθηκε ο φορέας διαχείρισης (ΔΕΥΑΜΒ) για τις οποίες υπερβάσεις κ εξέδωσε Ανακοίνωση μη χρήσης του νερού προς πόση και μαγειρική στις 19-5-21.
4ον Είναι στις υποχρεώσεις της Υπηρεσίας σας να ανακοινώνει απαγόρευση χρήσης ώστε να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση των πολιτών

5ον Στη Δημοτική Κοινότητα Άγριας λειτουργούσαν αρκετές κοινόχρηστες βρύσες τροφοδοτούμενες με πηγαίο νερό στο οποίο γινόταν και η αυτόματη χλωρίωση στην κεντρική δεξαμενή και φυσικά και ο έλεγχος εκ της υπηρεσίας σας .Ποτέ έγινε ο τελευταίος έλεγχος από την υπηρεσία σας στις κοινόχρηστες βρύσες; Προς το τέλος Μαρτίου η ΔΕΥΑΜΒ προέβη στη διακοπή όλων των κοινόχρηστων αυτών βρυσών, σας έχει ενημερώσει για το θέμα αυτό ?
6ον Ύστερα από πολλές διαμαρτυρίες η ΔΕΥΑΜΒ συνέδεσε νερό σε τρεις κοινόχρηστες βρύσες (οδός Λάμπη- Αγ. Γεωργίου – Συνοικισμό οδός Αιγαίου) καθώς και στα σχολεία της Δημοτικής Κοινότητος. Σας ενημέρωσε από ποιο δίκτυο έγινε η επανασύνδεση; Από το πηγαίο ή αυτό των γεωτρήσεων;

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το