Τοπικά

Νέα επιστολή για τη δημιουργία Σταθμού ΕΚΑΒ από τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου

Νέα επιστολή στον υπουργό Υγείας σχετικά με τις ελλείψεις προσωπικού ασθενοφόρου και την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής, απέστειλε ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός, ζητώντας να δημιουργηθεί σταθμός ΕΚΑΒ.
Μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Σε συνέχεια των εγγράφων μας σας επισημαίνουμε ότι η έλλειψη οδηγών ασθενοφόρου και η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής στον Δήμο Νοτίου Πηλίου επιφέρει την οριακή λειτουργία και δυσκολίες τόσο σε επίπεδο εφημεριών, όσο και στο τακτικό πρόγραμμα και θέτει σε κίνδυνο τόσο την υγεία των ασθενών, όσο και των ιατρών.
Η λειτουργία του ασθενοφόρου καθίσταται αβέβαιη, αφού δεν υπάρχει η απαραίτητη στελέχωσή του, έτσι ώστε να λειτουργεί και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους κατοίκους και στους επισκέπτες της περιοχής μας επί 24ώρου βάσεως.
Το μείζον σημασίας πρόβλημα της δυσλειτουργίας λόγω της έλλειψης προσωπικού αναδεικνύεται περισσότερο με την εμφάνιση επειγόντων περιστατικών, όπου δεν δύνανται να καλυφθούν. Ως εκ τούτου, έχουν καταγραφεί και συνεχώς καταγράφονται περιστατικά που κινδύνεψε η ζωή τους εξαιτίας της κατάστασης του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής. Έκτακτα περιστατικά μεταφέρονται με ιδιωτικά μέσα, αφού σε περίπτωση ακάλυπτης βάρδιας που κληθεί ασθενοφόρο από τον Βόλο, όπου και υπάρχουν οι σταθμοί του ΕΚΑΒ, η ανταπόκρισή του πραγματοποιείται έπειτα από το πέρας δυο και τριών ωρών.

Η δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ, η αναστολή κίνησης των ιατρών για την κάλυψη εφημεριών στο Γ.Ν. Βόλου, καθώς και η επαναλειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων, όπου έχουν μετακινηθεί οι ιατροί, θα στηρίξουν την ολοκληρωμένη παροχή άμεσης βοήθειας προσφέροντας σωστή μεταφορά του ασθενούς και ποιοτική φροντίδα.
Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων και της προστασίας των ασθενών, των επισκεπτών, του προσωπικού μας από πιθανή επιμόλυνση των χώρων του Κ.Υ., απαραίτητη κρίνεται η τοποθέτηση οικίσκου (ISO BOX) στον εξωτερικό χώρο αυτού για την εξέταση ύποπτων κρουσμάτων Covid-19 και μελλοντικά για την ασφαλή εξέταση κρουσμάτων με παρόμοιες λοιμώξεις.
Αιτούμαστε την άμεση παρέμβασή σας, για την αναγκαία επάνδρωση με οδηγούς στο ασθενοφόρο, τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ και την επαρκή στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής του Δήμου μας με το αναγκαίο προσωπικό».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το