Ελλάδα

Νέα επέμβαση της ΕΛΑΣ στο ΑΠΘ: 33 προσαγωγές και συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών

Σε διαμαρτυρία προχωρούν σήμερα, Πέμπτη, 11 Μαρτίου, οι φοιτητές μετά την εκκένωση το πρωί της Πέμπτης, της κατάληψης της πρυτανείας του ΑΠΘ. Από τους συνολικά 33 που προσήχθησαν 19 δήλωσαν φοιτητές του ΑΠΘ, ενώ οι υπόλοιποι 14 δεν σχετίζονται με το Πανεπιστήμιο. Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 6 το πρωί, όταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή γύρω από την Πανεπιστημιούπολη και «ολοκληρώθηκε ομαλά», σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., μιάμιση ώρα αργότερα. Όσο ήταν σε εξέλιξη η επέμβαση, ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πετούσε πάνω από το Ίδρυμα μεταφέροντας εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων τη Αστυνομίας. Παράλληλα, η Αστυνομία προχώρησε σε βιντεοσκόπηση της επιχείρησης εκκένωσης του ΑΠΘ από καταληψίες, ενώ στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από το εσωτερικό του ΑΠΘ, μετά την εκκένωση.

Στο μεταξύ οι φοιτητές θα συγκεντρωθούν στις 11:00 στην Καμάρα. Σημειώνεται ότι για σήμερα ήταν προγραμματισμένη προσυγκέντρωση στις 11:00 στην πρυτανεία και διαμαρτυρία έπειτα στις 13:00 στο άγαλμα Βενιζέλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων: «Καταγγέλλουμε την περικύκλωση του ΑΠΘ από τις αστυνομικές δυνάμεις και την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας. Από την πρώτη στιγμή στον χώρο βρέθηκαν συνδικαλιστές φοιτητικών συλλόγων, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη και αναίτια επίθεση που δέχθηκαν επειδή απλά βρίσκονταν στον χώρο και καταδίκαζαν την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ καλώντας τους άμεσα να αποχωρήσουν από αυτό. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα: Ούτε να το σκέφτονται ότι θα αφήσουμε την αστυνομία να στρατοπεδεύσει στις σχολές μας!»

Δεν θα επιτρέψουμε η καταστολή να κυριαρχήσει στις σχολές μας, ο φόβος και ο αυταρχισμός να επιβληθεί σπέρνοντας την υποταγή στην πολιτική τους. Ακόμη μια φορά , η τρομοκρατία στόχο έχουν να μας ισοπεδώσουν, ακόμη μια φορά ωστόσο δεν θα το πετύχουν. Είναι οι αγώνες μας, η μαζικοποίηση και η δυναμική τους η απάντηση μας. Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις από το ΑΠΘ. Καλούμε σε συγκέντρωση στις 11.00 στην κάμαρα».

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το