Ελλάδα

Νέα ένταση στις Καστανιές – “Βροχή” χημικών από την τουρκική πλευρά

Νέα ένταση σημειώνεται αυτή την ώρα στις Καστανιές Εβρου. Το ethnos.gr εξασφάλισε βίντεο ντοκουμέντο από τα επεισόδια που σημειώνονται αυτή την ώρα στις Καστανιές Εβρου. Οπως μπορείτε να δείτε, από την τουρκική πλευρά εκτοξεύονται χημικά και καπνογόνα. Μάλιστα, οι πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι από την τουρκική πλευρά έχουν ανάψει φωτιές και φέρνουν μπροστά πρόσφυγες και μετανάστες. Πάντως, η ελληνική πλευρά αντιμετωπίζει με ψυχραιμία την επίθεση από την τουρκική πλευρά.

Επεισόδια, πάντως, σημειώθηκαν και το πρωί της Παρασκευής στον Εβρο, όπου τις τελευταίες μέρες έχουν συγκεντρωθεί στη συνοριακή γραμμή πρόσφυγες και μετανάστες. Και το πρωί της Παρασκευής ομάδα νεαρών επιχείρησε να περάσει στο ελληνικό έδαφος με τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και του Στρατού να προσπαθούν να τους απωθήσουν, κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Στο μεταξύ, τα αυστηρά μέτρα φύλαξης των συνόρων στον Έβρο απέτρεψαν την παράνομη είσοδο στη χώρα σε 36.649 περιπτώσεις συνολικά, από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης ενώ έχουν συλληφθεί 252 άτομα για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Εκτός αυτού, μέλη της τουρκικής ακτοφυλακής παρενόχλησαν ελληνικό σκάφος ανοιχτά της Λέσβου. Μπορείτε να δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το