Οικονομία

Νέα ενίσχυση των ελληνικών τραπεζών εξετάζει αύριο η ΕΚΤ

European Central Bank

Την πιθανότητα περαιτέρω χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA) θα εξετάσει σε αυριανή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, θα δώσει συνέντευξη τύπου αύριο, πριν αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών των 20 μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών (G 20) και στην εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Ο κεντρικός τραπεζίτης αναμένεται να ανακοινώσει επίσης τυχόν απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ αναφορικά με το όριο χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του ELA.

Καθώς οι τιμές στην Ευρωζώνη αρχίζουν να σταθεροποιούνται, ο κ. Ντράγκι αναμένεται ότι θα είναι σε θέση να κηρύξει νωρίτερα του αναμενόμενου επιτυχία του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ – του τυπώματος χρήματος για την αγορά κυρίως κρατικών ομολόγων – που ξεκίνησε τον Μάρτιο.

Τα επιτόκια χρηματοδότησης της ΕΚΤ αναμένεται να διατηρηθούν στα ιστορικά χαμηλά επίπεδά τους, αλλά, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η συνεχιζόμενη συζήτηση μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωζώνης σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και τη χρηματοδότηση δημιουργεί ένα νέφος αβεβαιότητας πάνω από την Ευρωζώνη.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το