Κόσμος

Νέα εμπρηστική δήλωση Ερντογάν: «Δεν θα ξεχάσουμε την σφαγή στην Τριπολιτσά»

Ακόμα μία εμπρηστική δήλωση έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Παρασκευή. Συγκεκριμένα έκανε tweet αναφερόμενος στην άλωση της Τριπολιτσάς, με αφορμή τη συμπλήρωση 201 ετών από το γεγονός.

«Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε τη Σφαγή της Τριπολιτσάς, που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, κατά την οποία χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, Αλβανοί αδελφοί μας και Εβραίοι δολοφονήθηκαν βάναυσα και βάρβαρα» αναφέρει χαρακτηριστικά στο προκλητικό του Tweet ο Τούρκος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν 23 Σεπτεμβρίου του 1821, όταν ο Μανώλης Δούνιας από τον Πραστό Κυνουρίας, ένας άσημος στρατιώτης μαζί με δύο συντρόφους του, αναρριχήθηκαν στα τείχη της πόλης που υψώνονταν πέντε μέτρα πάνω από τη γη και μπήκαν στην Τριπολιτσά, η οποία μόλις είχε πέσει.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν 23 Σεπτεμβρίου του 1821, όταν ο Μανώλης Δούνιας από τον Πραστό Κυνουρίας, ένας άσημος στρατιώτης μαζί με δύο συντρόφους του, αναρριχήθηκαν στα τείχη της πόλης που υψώνονταν πέντε μέτρα πάνω από τη γη και μπήκαν στην Τριπολιτσά, η οποία μόλις είχε πέσει.

Η Τριπολιτσά άλλωστε ήταν το σύμβολο της τουρκικής τυραννίας επί έναν αιώνα. Με αυτήν είχαν συνδεθεί οι χειρότερες αναμνήσεις της σκλαβιάς του πελοποννησιακού λαού. Από εκεί αναχωρούσαν οι εισπράκτορες των τουρκικών φόρων και εκεί υπήρχε ο πλάτανος του μαρτυρίου, στον οποίο είχαν απαγχονιστεί εκατοντάδες χριστιανοί ως θανατοποινίτες και για παραδειγματισμό.

Χάρη στην επιμονή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, οι Έλληνες απέφυγαν την πολυδιάσπαση που είχε προταθεί από άλλους οπλαρχηγούς που στόχευαν στα μικρά μεσσηνιακά κάστρα και επικεντρώθηκαν σε έναν μεγάλο και κεντρικό στόχο: την Τριπολιτσά. Η πολιορκία είχε αρχίσει τον Μάιο.

Το ανθελληνικό παραλήρημα του Ερντογάν στον ΟΗΕ

Φυσικά πρόκειται για ακόμα μία προκλητική δήλωση μετά το ανθελληνικό παραλήρημα στο οποίο προχώρησε από το βήμα του ΟΗΕ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το απόγευμα της Τρίτης. Η ομιλία του διήρκησε περίπου μισή ώρα και όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ethnos.gr και του OPEN στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη η Ελλάδα ήταν από τα πρώτα θέματα της ομιλίας του.

Αναφερόμενος στους πρόσφυγες και στους μετανάστες είπε ότι η Ελλάδα αυξάνει την τυραννία της στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο κατηγορώντας την Αθήνα ότι βυθίζει βάρκες μεταναστών και τους φυλακίζει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο τα fake news αυτή τη φορά απευθυνόμενος στο παγκόσμιο ακροατήριο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα ότι μετατρέπει σε τάφο το Αιγαίο με παράνομες επαναπροωθήσεις, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει ένα ανθελληνικό κλίμα, ενώ για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του, ο Ερντογάν δεν δίστασε να φέρει μαζί του στο βήμα φωτογραφίες με νεκρά παιδιά και να τις παρουσίασε ως αποτέλεσμα των ενεργειών της Ελλάδας.

«Συνεχίζει να αυξάνεται η ελληνική καταπίεση των μεταναστών στο Αιγαίο. Ένα μωρό πέθανε την περασμένη εβδομάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά και παρουσίασε την χώρα του σαν θύμα, σημειώνοντας πως «θέλουμε να λύσουμε όλα τα θέματα στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με τον νόμο».

Πρόσθεσε παράλληλα ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που αυξάνει την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο και κάλεσε την Αθήνα να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες στις οποίες προβαίνει αυτή τη στιγμή.

Εν συνεχεία σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι αυτή που αναζητεί να αποκτήσει την ισχύ στο Αιγαίο, χαρακτηρίζοντας όσους έχουν τέτοιες βλέψεις «γελοίους». Στη συνέχεια της ομιλίας του, έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα» στη δυτική Θράκη και μάλιστα υποστήριξε ότι η Ελλάδα την καταπιέζει, όπως και τους «Τουρκοκυπρίους».

«Προσπαθήσαμε να είμαστε εποικοδομητικοί στο Κυπριακό. Η ΤΔΒΚ θα πρέπει να αναγνωριστεί επίσημα, η κατοχύρωση του δικαιώματος στην ισότητα του τουρκοκυπριακού λαού είναι το κλειδί της λύσης στο νησί», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «η ελπίδα μας είναι ότι η Ελλάδα θα βάλει τέλος σε όλες τις προβληματικές της δραστηριότητες».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το