Τοπικά

Νέα ειδικότητα για τεχνικούς αυτοματισμών στο 2ο ΕΠΑΛ και στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προτείνεται η ίδρυση νέας ειδικότητας Τεχνικού Αυτοματισμού στην Γ΄ τάξη στο 2ο ΕΠΑ.Λ Ν. Ιωνίας και του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Ν. Ιωνίας.

Για τη νέα ειδικότητα Τεχνικού Αυτοματισμού στην Γ΄ τάξη στο 2ο ΕΠΑ.Λ  Ν. Ιωνία έχουν ήδη εκφράσει επιθυμία 15 μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου  και σύμφωνα με πληροφορίες των επιμελητηρίων (Τεχνικού, Εμπορικού, Βιομηχανικού) υφίσταται η αναγκαιότητα στελέχωσης βιομηχανικών, βιοτεχνικών και εμπορικών επιχειρήσεων της περιοχή, αλλά και κατασκευαστικών εταιρειών με εξειδικευμένο προσωπικό στους ηλεκτρονικούς αυτοματισμούς, με έμφαση στους βιομηχανικούς τηλεπικοινωνιακούς και τους ΙΟΤ (Ιnternet Of Thihgs) αυτοματισμούς.

Επιπλέον, στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο της Ν. Ιωνίας υφίσταται πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο και εκπαιδευτικό προσωπικό το οποίο μπορεί να ανταποκριθεί στις εκπαιδευτικές ανάγκες της ειδικότητας. Στο μεταξύ, διαπιστώνεται η ύπαρξη πληθώρας επιχειρήσεων που μπορούν να ανταποκριθούν στη μαθητεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το