Τοπικά

Νέα δομή ΚΔΑΠμεΑ την επόμενη χρονιά

Μεγάλος ήταν ο αριθμός των ατόμων με αναπηρίες που έμειναν φέτος εκτός συμμετοχής στο πρόγραμμα των δομών ΚΔΑΠμεΑ της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, καθώς για μια ακόμη χρονιά οι διατιθέμενες θέσεις δεν επαρκούσαν. Σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ αποφάσισε να προχωρήσει στη λειτουργία νέας δομής, ο οποίος αναμένεται να στεγαστεί σε δημοτικό κτίριο στη συμβολή των οδών Προύσσης με Μυριοφύτου στη Νέα Ιωνία.

Να αναφερθεί ότι φέτος εκτός προγράμματος έμειναν στον Δήμο Βόλου τουλάχιστον 12 άτομα με αναπηρία, κάτι που συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο, αφού οι θέσεις είναι πάντα λιγότερες από τις αιτήσεις που καταθέτουν οι ενδιαφερόμενοι.
Σύμφωνα με την εισήγηση της προϊσταμένης του τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης κ. Μαρίας Αποστολίδη, «διαπιστώθηκε κατά την τελευταία πρόσκληση για τη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» ότι υπάρχει αριθμός παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με αναπηρίες που παρά το γεγονός ότι είναι δικαιούχοι της εντολής τοποθέτησης (voucher), εντούτοις δεν έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα των δομών ΚΔΑΠμεΑ εφόσον ο αριθμός των δικαιούχων είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των διατιθέμενων θέσεων».
Η ίδια επισημαίνει ότι «ο αριθμός αυτός θα αυξάνει συν τω χρόνω, καθώς τελειώνοντας τη σχολική εκπαίδευση δεν υπάρχουν άλλες δομές πλην των δομών ΚΔΑΠμεΑ, όπου νέοι με αναπηρίες να μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά».

Η ίδια εισηγήθηκε τη σύσταση και λειτουργία της νέας δομής ΚΔΑΠμεΑ προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα από την επόμενη σχολική χρονιά.
Όπως προαναφέρθηκε το θέμα τέθηκε προς συζήτηση και έγκριση σε πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, όπου παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα στοιχεία για τα άτομα με αναπηρία που έχουν μείνει εκτός του προγράμματος για τη φετινή χρονιά και αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει δεκτή η εισήγηση για τη σύσταση και λειτουργία νέας δομής ΚΔΑΠμεΑ.
Να αναφερθεί ότι ως καταλληλότερος χώρος για να στεγαστεί η νέα δομή επιλέχθηκε το δημοτικό κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Προύσσης με Μυριοφύτου, στη Νέα Ιωνία, καθώς υπάρχει και σχετική απόφαση, η οποία αφορά σε αίτημα παραχώρησης προς χρήση του εν λόγω κτιρίου από τον Δήμο Βόλου στην ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ.
Η λειτουργία του νέου ΚΔΑΠμεΑ εγκρίθηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου στην τελευταία συνεδρίασή του, ενώ σύμφωνα με την πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ Σοφία Χάλαρη «ήδη άρχισαν οι εργασίες για τη διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων, ενώ τοποθετήθηκε εξωτερικά και η απαραίτητη ράμπα για την ασφαλή διέλευση των ατόμων με αναπηρία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το