Τοπικά

Νέα δολιοφθορά στο υδραγωγείο στις Σταγιάτες -Απαγορεύεται η χρήση νερού

Κατά τη διάρκεια εβδομαδιαίου ελέγχου στο υδραγωγείο των Σταγιατών της Δ.Ε. Πορταριάς του Δήμου Βόλου από το συνεργείο χλωρίωσης, σήμερα 18.09.2019 και περί της 09:00 πμ, διαπιστώθηκε ότι η κλειδαριά (λουκέτο) της πόρτας της δεξαμενής είχε παραβιαστεί και ότι είχε αφαιρεθεί η αντλία χλωρίωσης από άγνωστο προς την Υπηρεσία, πρόσωπο ή πρόσωπα. Για το συμβάν έχει γίνει καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα ενώ ενημερώθηκε εγγράφως και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας καθώς και ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος.

Η ΔΕΥΑΜΒ μέχρι εγκατάστασης του νέου συστήματος απολύμανσης, (υπό παραγγελία), θα πραγματοποιεί ελέγχους για την ποιότητα του πόσιμου νερού για το εν λόγω υδραγωγείο, τα αποτελέσματα των οποίων θα γνωστοποιούνται – κοινοποιούνται αρμοδίως.

Μέχρι να διασφαλισθεί ότι το νερό των Σταγιατών πληροί τις απαιτήσεις της ΚΥΑ Γ1(δ)/ ΓΠ οικ.67322, η ΔΕΥΑΜΒ απαγορεύει στους καταναλωτές του οικισμού Σταγιατών να κάνουν χρήση του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση (πόση, μαγείρεμα, προπαρασκευή τροφής).

Μετά τα παραπάνω η ΔΕΥΑΜΒ ενημερώνει ότι κατά Νόμο στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών της οι δαπάνες αποκατάστασης της δολιοφθοράς θα βαρύνουν  τους καταναλωτές του οικισμού.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το