Ελλάδα

Νέα δίωξη κατά του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών για απάτη κατά της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Ποινική δίωξη για απάτη εναντίον της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, άσκησε ο εισαγγελέας διαφθοράς σε βάρος του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, δύο μήνες μετά την απαλλαγή του για άλλη υπόθεση, αυτή της κατασκευής νηπιαγωγείου μέσω ΕΣΠΑ.

Στο επίκεντρο βρίσκονται αυτήν τη φορά οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του δήμου Νεάπολης – Συκεών, όπου, κατόπιν ελέγχων φαίνεται ότι διαπιστώθηκαν παρατυπίες σε ό,τι αφορά τους αριθμούς των παιδιών που δηλώθηκε ότι φιλοξενούνταν στους συγκεκριμένους σταθμούς και με βάση τους οποίους επιδοτούνταν η λειτουργία τους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Μετά από καταγγελίες που έγιναν, ελεγκτές της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης επιχειρησιακών προγραμμάτων του Υπουργείου Εργασίας πραγματοποίησαν έρευνα σε δύο δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου Νεάπολης – Συκεών, την «Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση» και το «Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης», μέσω των οποίων λειτουργούν διάφορες δομές του δήμου, όπως οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.

Η έρευνα, που αφορούσε στα έτη 2011, 2012, 2013, φέρεται να ανέδειξε κραυγαλέες αναντιστοιχίες μεταξύ των δηλωμένων παιδιών και αυτών που πραγματικά φιλοξενούνταν στους σταθμούς. Με βάση τα στοιχεία, ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης παρήγγειλε την ποινική δίωξη, σύμφωνα με την οποία η ζημιά για την Ε.Ε. κυμαίνεται από 250 έως 300 χιλιάδες ευρώ.

Στο «κάδρο» βρίσκονται οι δύο πρόεδροι των δημοτικών επιχειρήσεων, ανάμεσα στους οποίους είναι κι ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης ως πρόεδρος το διάστημα εκείνο της πρώτης. Ο ίδιος -πάντως- φέρεται να αρνείται ότι υπάρχει κάτι επιλήψιμο.

Το επόμενο διάστημα τα δύο εμπλεκόμενα πρόσωπα πρόκειται να κληθούν σε απολογία ενώπιον ειδικού ανακριτή.
Την ίδια ώρα η έρευνα συνεχίζεται για τα έτη 2014 και 2015 και παράλληλα φαίνεται ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες επιστροφής των χρημάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πιο ακριβή

Περίπου 4 φορές πιο ακριβή η μεταφορά με αυτοκίνητο στην Ελλάδα σε σχέση με την…

14 Ιανουαρίου 2024

Ξέσπασε στην Αγχίαλο με 0-8 ο Ολυμπιακός

Μετά την ισοπαλία 1-1 με την εκ των ουραγών Σκιάθο ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να…

14 Ιανουαρίου 2024

Βιομηχανίες

Πάνω από 100 βιομηχανίες υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία. Ο αριθμός είναι πολύ…

14 Ιανουαρίου 2024

Συντάξεις

Τα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων για τους νέους εργαζόμενους στην Ελλάδα θα είναι από τα…

14 Ιανουαρίου 2024

Ζημία

Η εισαγωγή των Pos μπορεί να έχει ευρύτερες αρνητικές συνέπειες για τους τζίρους ορισμένων επιχειρήσεων,…

14 Ιανουαρίου 2024

Ανάγκη

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» για το 2024 είναι γεγονός, με στόχο την ενίσχυση της…

14 Ιανουαρίου 2024