Τοπικά

Νέα δίωξη κατά 56χρονου Βολιώτη για ασέλγεια σε ανήλικη – Έχει καταδικαστεί για απόπειρα βιασμού της αδελφής της

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση της απόπειρας βιασμού 14χρονης (τώρα είναι 16 ετών) πέρυσι στην Κέρκυρα, για την οποία έχει καταδικαστεί 56χρονος Βολιώτης ελεύθερος επαγγελματίας, καθώς ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου άσκησε χθες συμπληρωματική δίωξη σε βάρος του, σε βαθμό κακουργήματος για ασέλγεια, με φερόμενο ως θύμα αυτή τη φορά την αδερφή της 14χρονης, που είναι 19 χρόνων σήμερα.

Ειδικότερα η συμπληρωματική ποινική δίωξη του εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου είναι σε βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση σε ασέλγεια, προσώπου που συμπλήρωσε τα 14, αλλά όχι και τα 18 χρόνια, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις της τέλεσης από οικείο πρόσωπο, με το οποίο διατηρούσε φιλικές σχέσεις και δεχόταν υπηρεσίες ανήλικου προσώπου.
Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της ανακρίτριας Βόλου, που αναμένεται να λάβει συμπληρωματικές καταθέσεις, τόσο από τον κατηγορούμενο, που βρίσκεται στη φυλακή, όσο και από τη μητέρα των δύο κοριτσιών, που επίσης εκτίει ποινή κάθειρξης. Η συμπληρωματική δίωξη ασκήθηκε, αφού ο εισαγγελέας μελέτησε τα αντίγραφα της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί και τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής εξέτασης που φέρεται να διενεργήθηκε σε βάρος του 56χρονου, που καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κέρκυρας για ασέλγεια σε βάρος της 14χρονης αδερφής της.

Όπως είναι γνωστό, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Κέρκυρας, επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών στον 56χρονο Βολιώτη ελεύθερο επαγγελματία, τον οποίο έκρινε ένοχο για τα αδικήματα της απόπειρας βιασμού, της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και της ασέλγειας σε ανήλικο έναντι αμοιβής.
Ο 56χρονος κατηγορούταν ότι πέρυσι τον Ιούλιο, είχε μεταβεί στην Κέρκυρα για ολιγοήμερες διακοπές με μια 16χρονη σήμερα, που αρχικά την παρουσίασε ως κόρη του. Ωστόσο στη συνέχεια και χάρη στην παρατηρητικότητα των υπαλλήλων του ξενοδοχείου, όπου διέμεναν, αποδείχθηκε πως ο 56χρονος είχε αποπειραθεί να βιάσει την 16χρονη, που αντιστάθηκε. Όλα αυτά φαίνεται πως είχαν τις «ευλογίες» της 41χρονης μητέρας της, που το κακουργιοδικείο Κέρκυρας της επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών, για συνέργεια σε κατάχρηση ανήλικου σε ασέλγεια και συνέργεια σε κατάχρηση ανήλικου σε ασέλγεια έναντι αμοιβής, πράξεις, για τις οποίες καταδικάστηκε ο 56χρονος. Ο 56χρονος επέστρεψε στις φυλακές Γρεβενών όπου ήταν προφυλακισμένος και η 41χρονη στις φυλακές Θηβών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το